1.LİG PANORAMA KARABÜKSPOR’UN ZİRVE YÜRÜYÜŞÜ DEVAM EDİYOR!..
1. Lig’de 13. hafta maçları sonunda Konyaspor galip gelerek avantajını sürdürürken Altay’ın mağlup olup, Karabükspor’un kazanmasıyla ligin 2. cisi değişti. İzmir derbisinde Bucaspor’a mağlup olan Altay hem 2.’likten oldu hem de deplasmanda mağlup olmayan tek takım olma unvanını kayıp etti. 3 hafta önce Konyaspor ile aynı puana sahip olan ve zirvenin ortağı olan Rizespor ise son 3 maçta 3. mağlubiyetini alarak 7.sıraya kadar düştü.
RİZE’Yİ GOLE BOĞDU
Bank Asya 1. Lig’in en çok gol atan takımı olan Karabükspor, zirvenin iddialı ekiplerinden Rizespor’u klişe tabir ile gole boğdu. Rizespor’u 3-0 gibi net bir skor ile geçen Karabükspor, Altay’ın da mağlup olmasıyla 2. sıraya yerleşti. Bu maçta son lig maçında hattrick yapan Emanuel Emenike de ağları sarsmayı başardı. Son 4 haftada toplam 15 gol atan Karabükspor harika hücum hattıyla rakiplerine korku vermeye devam ediyor.
Hüseyin Kalpar ile son 6 lig maçında galip gelemeyen ve gol atamayan Samsunspor ise lige verilen arayı iyi geçirmiş gözüküyor. Erciyesspor karşısında adeta patlayan Samsunspor rakibine 5 gol attı. Bu maçta 21 yaşındaki genç futbolcu Turgut Doğan Şahin hattrick yaparak yıldızlaşırken son maçlarda forma şansı bulamayan Kenan Yelek’de kendine ilk 11’de yer buldu. Bu maçın ilginç notlarından birisi ise, Samsunspor defansının tecrübeli ismi Can Arslantaş’ın 51. dakikada sarı kart görmesi, 52. dakikada takımını 2-1 öne geçiren golü atması ve aynı dakikada oyundan alınmış olmasıydı. Samsun basını bunu “gördü, aldı, attı” şeklinde duyurdu okuyucularına.
ORDU GALİP
Yeni teknik direktörü Ekrem Al ile istikrarı şuana kadar yakalayamayan Orduspor ise evindeki maçta Kocaelispor’u zorda olsa 1-0 mağlup etmeyi başardı. Hacettepe, Gaziantep Büyükşehir Belediye ve Erciyesspor’un da mağlup olmasıyla 14. sıraya yükselen Orduspor haftanın kârlı takımlarındandı.
Ordu’nun ezeli rakibi Giresunspor ise Antep deplasmanından 3 puanla ayrılmayı başardı. 15 saatlik otobüs yolculuğu sonunda Antep’e ulaşan Giresunspor’lu futbolcuları yolculuk yormuş olsa da 2-0 geçmeyi bildiler Antep’i. Goller ise Ankaraspor’dan transfer olan Bülent Bölükbaş ve tecrübeli futbolcu Fatih Şen’den geldi.
İçeride oynadığı 6 maçın tamamını kazanan ve bu maçlarda kalesinde gol görmeyen Kartalspor, evinde kazanma geleneğini sürdürdü. Hacettepe’yi 2-1 mağlup eden Kartalspor bu maçta yediği gol ile 7. maçın sonunda evinde ilk defa gol yemiş oldu. Kartalspor’un gollerini formda futbolcusu Yakubu ve Efecan attı. Yakubu bu gol ile gol sayısını 8’e yükseldi ve gol krallığında zirveye yerleşti. Hacettepe teknik direktörü Önder Özen’in maç sonunda “hani siz bu sahada gol yemiyordunuz, ne oldu…” diyerek Kartalspor futbolcularını tahrik etmesi ise şık değildi.
KONYA’DAN KOLAY GALİBİYET
Lider Konyaspor ise Boluspor karşısında fazla zorlanmadı. Yabancı futbolcusu Poljac ile öne geçen Konyaspor, Erman Ergin’in golüyle biraz paniklediyse de Mehmet Şen’in 2 golüyle sonuca gitmeyi bildi.
Taraftarlarının Reha Kapsal’ın gidişine duyduğu tepkiden dolayı hayli karışık günler geçiren Karşıyaka ise Mersin İdman Yurdu karşısında net bir skor aldı. Deplasmanda istikrarsız bir görüntü çizen güney ekibi, Karşıyaka karşısında fazla bir direnç gösteremedi. Karşıyaka Kıvanç Karakaş’ın 2 golü ve tecrübeli golcüsü Okan Öztürk ile sonuca gitmeyi başardı.
Kemal Kılıç ile iyi bir hava yakalayan Adanaspor ise Dardanelspor deplasmanından 1 puan ile döndü. Bu maça kadar ligde beraberliği olmayan tek takım olan Dardanelspor ilk beraberliğini almış oldu. Maça oldukça etkili başlayan Adanaspor istediği golü bir türlü bulamadı. Dardanelspor gibi evinde etkili maçlar oynayan dinamik bir takım karşısında alınan 1 puan Adanaspor için oldukça kıymetli olsa gerek.
HÜSEYİN ATAŞ
huseyinatass@gmail.com