10 ülkenin Ankara'daki büyükelçileri Dışişleri'ne çağrıldı

ABD, Almanya ve Fransa dahil 10 ülkenin Ankara'daki büyükelçileri, Osman Kavala'ya ilişkin açıklamaları nedeniyle Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda büyükelçilikleri tutuklu iş insanı Osman Kavala’nın derhal serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

Yapılan ortak açıklamada, “Osman Kavala’nın tutuklanmasının üzerinden dört yıl geçti. Davanın, farklı dosyaların birleştirilmesi ve beraat kararından sonra yeni davaların yaratılması yoluyla sürekli geciktirilmesi, Türk yargı sisteminde demokrasiye saygıyı, hukuk devleti ve şeffaflık ilkelerini gölgelemektedir” denildi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yaşlı yoksulluğu patlaması yaşandı Erdoğan ve Altınok'un geçen hafta açtığı kulenin son durumu kameralara yansıdı AKP'li Bursa Büyükşehir Başkanı Aktaş, 26 milyon liralık şirkete ortakmış Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı İsmailağa’dan Cübbeli Ahmet açıklaması: Tekkemiz ve cemaatimizle hiçbir ünsiyeti kalmamıştır