128 milyar dolar kulisi: Dönemin bazı Hazine ve kamu bankası yöneticileri konuşmak istiyor; kamera kayıtları var

Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinde bulunduğu dönemde dolar kuru ve faizi belli seviyelerde tutmak uğruna eritilen 128 milyar dolarlık rezerve ilişkin dikkat çeken kulis iddiaları ortaya atıldı. Buna göre dönemin bazı Hazine ve kamu bankası yöneticileri konuşmak istiyor, elde bazı kamera kayıtları da var.

Dolar ve faiz oranlarını istenen seviyede tutmak için iktidarın erittiği 128 milyar dolarlık Merkez Bankası rezervine ilişkin yeni iddialar ortaya atıldı.

halktv.com.tr yazarı Barış Soydan, bugünkü yazısında konuya ilişkin edindiği kulis iddialarını aktardı.

“Muhalefetin, seçim öncesinde 128 milyar dolara dair yeni ayrıntılar açıklayacağı söyleniyor” diyen Soydan, “İddiaya göre o dönemde bu satışlara şahit olan bazı Hazine ve kamu bankası yöneticileri bu konuda konuşmak istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Soydan, sözlerinin devamında ise bazı kamera kayıtlarının olduğunun öne sürüldüğünü belirtti: “Daha da ilginci, satışlar sürerken ekonomi yönetiminin hazine birimlerini ziyaret ettiğini gösteren kamera kayıtları ve fotoğrafların olduğunu söyleniyor.”

CHP’de ekonomi bürokrasisini tanıyan bir milletvekiline bu iddiaları sorduğunu belirten Soydan, şöyle devam etti:

CHP’de ekonomi bürokrasisini tanıyan bir milletvekiline bu iddiayı sordum. "Bize gelen iddiaların önüne arkasına bakıyoruz, emin olmadan açıklamak istemiyoruz" yanıtını aldım… Peki emin olduklarında? “O zaman Kemal Bey uygun görürse açıklar.”

Seçime doğru iki taraf da hazırlıklarını tamamlıyor.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
KKM’nin ağır faturası rekor zarara yol açtı Washington’dan gelen iki haber Dolar/TL güne nasıl başladı? Çin ekonomisi beklentilerin üzerinde büyüdü Citi, altın için tarih verdi: Büyük artış bekleniyor