27 yeni itfaiye aracı törenle Muğlalıların hizmetine sunuldu

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 36 Milyon 369 bin TL yatırımla filosuna kazandırdığı 27 yeni itfaiye aracı düzenlenen törenle hizmete girdi. Başkan Dr. Osman Gürün alımda yüzde 102 tasarruf sağladıklarını söyledi.

BirGün/EGE

Muğla’da 13 ilçe 569 mahallede 482 personel ile görev yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak için araç filosunu genişletmeye devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde yangınlardan trafik kazalarına, sel baskınlarından çeşitli kurtarma operasyonlarına kadar daha etkin ve daha hızlı müdahalede bulunabilmek için filosuna 27 yeni itfaiye aracı ekledi. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 36 milyon 369 bin 485 TL yatırımla aldığı 27 yeni itfaiye aracı düzenlenen törenle hizmete başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, kur artışı öncesinde yaptığı itfaiye araçları alımlarında, araçların herhangi bir fiyat artışından etkilenmesini önlemek için yapılan çalışma sayesinde bugünkü fiyatlara oranla yüzde 102 tasarruf sağladı. Büyükşehir Belediyesi’nin yeni itfaiye araçları her türlü kaza ve kurtarma, olası depremlerde göçük, toprak kayması gibi olaylara müdahale edilebilecek ekipmanla donatıldı.

Konuşmasına itfaiye teşkilatında çalışan personelin İtfaiye Haftası’nı kutlayarak başlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, İtfaiye filosunu genişletmeye ve yenilemeye devam ettiklerini söyledi. Gürün, “Göreve geldiğimiz 2014 yılında 110 araç bulunurken bugün 167 aracımız var. Bu kapsamda 11 Büyükşehir belediyesi arasında araç sayısı bakımından İstanbul’u, Ankara’yı, İzmir’i ve diğer illeri göz önüne aldığınızda 5’nci sıraya geldik. Biz bütün araçlarımızla yangına en kısa sürede ulaşmak durumundayız. Bu bakımdan araç sayımızı artırıyor, her bölgede etkin ve yetkin hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.

İtfaiye teşkilatı olarak 13 ilçede 25 istasyonda görev yaptıklarını vurgulayan Gürün, şunları ifade etti: "Orman köylüsü olarak ormanla iç içe yaşayan köylerimiz var. Dolayısıyla ilk müdahale bazı köylere ulaşmak mesafe olarak uzun olduğu için mahalle muhtarlıklarımıza 151 adet 3 tonluk tankerler dağıttık. Bu araçlarımız ilk yangın çıktığı anda anında müdahale edecek ve diğer araçlar gelinceye kadar da o yangın büyümeden söndürülmesi sağlanacak. Bu tankerlerimizin sayısını artırmaya devam ediyoruz."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Metin Altıok’un ismi Konak’ta yaşayacak Güllük Limanı’nın işletme hakkı 45 yıllığına satıldı Aytaç Kurt: Birinci görevim Datça’yı korumak Tunç Soyer'den veda buluşması: Maksimum potansiyelimle çalıştım Buca’da ‘Halk Buluşması’