4 ilde zeytinyağı operasyonu: 58 gözaltı

Aydın merkezli 4 ilde nitelikli dolandırıcılık operasyonunda 58 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Söke ilçesinde faaliyette olan bazı fabrikalarda zeytinyağı sıkımında üreticiye bildirilen rakam ile faturaya yansıyan rakam arasında fark olduğu ihbarı üzerine Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Ekipler, Aydın merkezli Antalya, İzmir ve İstanbul'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda aralarında Söke Ticaret Borsası Başkanı N.S'nin de bulunduğu 58 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Bu arada Aydın genelinde bazı zeytinyağı fabrikalarının halk arasında hırsız çukuru olarak adlandırılan kara suyun ilk geçiş çukurlarında fabrikalardaki makinelerin ayarlarının oynanması ile üreticinin yağının bir kısmının da bilinçli olarak fabrikada bırakıldığı öğrenildi. Randımanı düşük çıkan üreticilerin talepleri üzerine il genelindeki zeytinyağı fabrikalarının hırsız çukuru olarak adlandırılan bölümlerinde de inceleme yapılacağı öğrenildi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi İYİ Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu'ndan 60 milletvekili iddiası: Benim de gönlüm CHP'de 5 yıldır bekletiliyordu: İBB Meclisi’nden Ekrem İmamoğlu'na borçlanma onayı Merkez Bankası anketi: Piyasanın yıl sonu enflasyon ve dolar tahmini değişti İliç'te toprak altında kalan bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı