42. İstanbul Film Festivali'nde jüri üyeleri belli oldu

42. İstanbul Film Festivali'nin Ulusal Yarışma jüri başkanlığını yönetmen Emin Alper üstlenecek. Ulusal Yarışma jürisinde oyuncu Farah Zeynep Abdullah, görüntü yönetmeni Emre Tanyıldız, kurgucu Aylin Zoi Tinel ve yazar Seray Şahiner yer alacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenecek "42. İstanbul Film Festivali"nde, Ulusal Belgesel Yarışması ile Ulusal Kısa Film Yarışması ile Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü için yarışacak filmleri değerlendirecek jüri üyeleri belirlendi.

İKSV'den yapılan açıklamaya göre, festivalin Ulusal Yarışma jüri başkanlığını yönetmen Emin Alper üstlenecek. Ulusal Yarışma jürisinde oyuncu Farah Zeynep Abdullah, görüntü yönetmeni Emre Tanyıldız, kurgucu Aylin Zoi Tinel ve yazar Seray Şahiner yer alacak.

Türk yapımı uzun metrajlı kurmaca ilk filmlerin aday olduğu Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü jürisinde yönetmen ve yapımcı Tayfur Aydın, yönetmen Nazlı Elif Durlu, yapımcı ve yönetmen Chadi Zeneddine görev alacak.

ÖDÜLLER

Ulusal Yarışma’da Altın Lale En İyi Film ödülünü alan film 250 bin lira, Onat Kutlar anısına verilecek Kariyo & Ababay Vakfı Jüri Özel Ödülü’nü kazanan film de 150 bin lira ile ödüllendirilecek. Anadolu Efes, En İyi Yönetmen ödülüne layık görülen isme 75 bin lira verecek.

En İyi Senaryo Ödülü'nü kazanan yapıma, Alamet Holistic tarafından 15 bin lira takdim edilecek. En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü'nü kazanan isme Milliyet Sanat tarafından 15 bin lira verilecek. En İyi Özgün Müzik, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Görüntü, En İyi Kurgu ödüllerini kazananlara da İKSV tarafından 15'er bin lira verilecek.

Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü'nün kazananı da bireysel bağışçıların desteğiyle 40 bin lira para ödülüyle desteklenecek.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Zülfü Livaneli’ye ‘Yılın En İyi Hikâye Ödülü’ Müziği bırakan Deniz Tekin İngilizce öğretmeni oldu Márquez'in 'Yüzyıllık Yalnızlık'ı dizi oluyor: Tarih verildi Aşkın Nur Yengi’den emekli aylıklarına gönderme Tepki çeken fotoğrafların ardından Uraz Kaygılaroğlu'ndan yeni açıklama