43. yıldönümünde Maraş katliamı açıklamasına dava

Mehmet ERDAL

Maraş Katliamı’nın 43’üncü yıldönümü sebebiyle Datça’da yapılan anma etkinliğinde okunan basın açıklamasıyla ilgili olarak, basın açıklamasını okuyan HDP Datça İlçe Örgütü Eş Başkanı Hülya Oğuz hakkında Datça Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı.


Hakkında dava açılan Hülya Oğuz, söz konusu olan basın açıklamasının Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cemevi ve Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlendiğini söyledi. Oğuz, Datça Demokrasi Platformu’nun bu etkinliği desteklediğini ve katılım gösterdiğini; kendisinin de katliamı lanetleyen Demokrasi Platformu içinde yer alan bir yurttaş olarak, etkinliği düzenleyen iki kuruluş tarafından hazırlanan ortak metni okuduğunu belirtti.

Hülya Oğuz, okunan metinden cımbızlama yöntemiyle alınan bazı kelimelerin ve cümlelerin yan yana getirilerek hakkında bir iddianame hazırlandığını, bu iddianamenin, gerçekte, kendisinin HDP Datça İlçe Eş Başkanı olmasından dolayı olduğunu belirtti. Oğuz, “Basın açıklamasında geçen hiç bir ifade suç unsuru taşımıyor. Soruşturma sırasında emniyete verdiğim ifade de bunları açıkça dile getirdim” dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Metin Altıok’un ismi Konak’ta yaşayacak Buca’da ‘Halk Buluşması’ Güllük Limanı’nın işletme hakkı 45 yıllığına satıldı Selçuk’ta anketler "Filiz Ceritoğlu Sengel" diyor Ege'nin ünlü gazozları