7 ilde kaçak sigara operasyonu: 214 gözaltı kararı

7 ilde yürütülen 'Nefes' adlı operasyonda 214 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini belirten Soylu, operasyon kapsamında 514 milyon TL'lik vergi kaybının önüne geçildiğini aktardı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı'nda açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sigara kaçakçılığı baskınlarının 6 aylık takiple başladığını duyurdu.

7 ilde yürütülen 'Nefes' adlı operasyonda 214 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini aktaran Soylu, yakalanan kaçak sigaralarla 514 milyon TL'lik vergi kaybının önüne geçildiğini söyledi.

Soylu, şöyle konuştu:

“Tüm illerde suç gruplarına yönelik çalışma yapılmış, 8 suç grubunun bu sabah itibariyle 615 adreste arama kararı alınmıştır. Savcılıklarımızla koordine olarak 214 şahsa gözaltı kararı verilmiştir. Şu anda eş zamanlı olarak 7 ilde bir operasyon yapılıyor. Nefes operasyonunun önemi tütün mamulü ve makaron kaçakçılığına yönelik yapılan ilk büyük operasyon olmasıdır."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Koç Holding'den 'dolandırıcılık' açıklaması AKP’nin Bilim Kurulu! Yasak tanımıyoruz, meydan bizimdir AİHM'den ByLock davasında hak ihlali kararı: Türkiye tazminat ödeyecek Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli rüzgar ve sağanak bekleniyor