900’üncü hafta eylemine müdahaleye suç duyurusu

Haber Merkezi

Cumartesi Anneleri 25 Haziran’da Galatasaray Meydanı’nda 900’üncü hafta eylemine yönelik sert polis müdahalesine ilişkin suç duyurusunda bulundu. Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nin önünce bir araya gelen Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınları, 900 haftada gerçekleştirmek istedikleri barışcıl gösteri hakkının engellenmesine dair bir suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, “Gerçekleri kamuoyuna ve devlet yetkililerine duyuruyor. Kayıplarının bulunması için devleti sorumlu davranmaya, sorumluluklarına uygun hareket etmeye çağırıyor. Gözaltında kayıplara karşı mücadelede en önemli engellerden birini oluşturan cezasızlığa karşı mücadele ediyor, cezasızlığın kaldırılması için devleti göreve çağırıyor” dedi. 1995’ten bu yana hakikat mücadelesini sürdürdüklerinin altını çizen kayıp yakını Maside Ocak, hakikat ve adalet mücadelesinde gerçeği bilme, sevdiklerimize ulaşma ve adaletin sağlanması talebinde bulunduk ve bu talepler bizim anayasal haklarımızdı” diye konuştu. Oğlu Murat’ı kendi eliyle götürdüğü karakoldan bir daha geri alamadığının anlatan Hanife Yıldız ise “27 yıl önce adalete güvenimden dolayı bunu üzülerek hem kendi adıma utanarak söylüyorum. 27 yıldır bu eyleme devam ediyorum, gözaltına alınıyorum” dedi. Kayıp yakını İrfan Bilgin de “24 yıl o meydanda barışçıl bir oturma eylemiyle oturduk. Barışçıl eylem olması Süleyman Soylu’nun gözüne battı. Şimdi o meydanda polisler silahları ile duruyor. Bu çok mu güzel bir görüntü. Biz taleplerimizi sonun kadar savunacağız” şeklinde konuştu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
SGK: Emekli promosyonu ödemeleri için 19 bankayla protokol imzalandı Sandığa giderken bunları hatırla Meteoroloji'den sağanak uyarısı Yapımı yeni biten bina yan yatmaya başladı Erdoğan ekonomik krizi kabul etti; asgari ücret zammına kapıyı kapattı