Adana’da korkutan vaka artışı

Yakup Durmuş/Adana

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, il genelinde koronavirüs vaka sayılarının neredeyse 10 katına çıktığına dikkat çekti.

BirGün'e açıklamalar yapan Dr. Menteş, Adana'da koronavirüs vaka sayılarının artmasına ilişkin "Hem servisleri kapatmıştık hem de herhangi bir şekilde acile hastalar gelmiyordu. Fakat, temmuz ayının ikinci haftasından sonra hastalar neredeyse 10 katına çıktı" dedi. Acillerde yoğunluğun arttığını belirten Menteş “Yeniden servisleri açıldı. Özellikle kronik hastalığı olan hastalardan da yaşam sıkıntısı çeken hastalarımız olmaya başladı. Haziran ayında test yaptığımız hastalarımızın yüzde 4’ü pozitif iken, ay sonuna doğru yüzde 10’a çıktı" diye konuştu.

AMELİYATLAR AKSADI

Yapılan her iki testten birinin pozitif olduğunu kaydeden Menteş, “Dün itibarıyla şehir hastanesine Covid-19 nedeniyle sadece başvuran hasta sayısı 450 civarında. Bunun da yarısı pozitif" değerlendirmesini yaptı. Adana’da günlük vaka sayısının 900 yüz'e yakın olduğunu kaydeden Menteş, özetle şunları söyledi:

“Test yapmak o kadar zorlaştı ki test yapmak için bir sürü aşamalarda geçiyor. Bu nedenle İnsanlar artık test yapmak istemiyor. Özellikle sağlıkçılar arasında da çok fazla pozitif vakalar görünmeye başladı. Hemşire ve doktor arkadaşlarda da Covid-19 pozitiflik oranı çok fazla arttı. Bu ay içerisinde bu da iş yükümüzü çoğaltmaya başladı. Ameliyatlar aksadı, muayeneleri aksadı, aksıyor aksamaya devam edecek. Hükümetin tek bildiği ve söylediği şey şu: 'Ben aşıyı getirdim, aşınızı olun, gerisine karışmam' mantığı geliyor. Böyle bir önlemle pandemiyle mücadele olmaz. Bu bir mücadele değil. Bu tamamen halkı kendine bırakmaktır. Dikkat edilmez önlem alınmazsa eylül ayıyla birlikte vakalar yeniden artacaktır."

Uzm. Dr. Selahattin Menteş, Adana Tabip Odası Başkanı

Aşı karşıtlılığına da değinen Menteş, "Aşı karşıtlığı adı altında şarlatanlık yapanların da cezası neyse verilmesi gerek" dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Akciğer uzmanı uyardı: “Uzayan öksürüğü ciddiye alın, bu bir alarmdır” Uzmanı uyardı: Temelsiz öz güven psikolojik sorunlara yol açabilir Nefret söylemlerine asla geçit vermeyeceğiz Seyrantepe değil, Virantepe Yoğunluğun nedeni sistemin kendisi