Ağbaba: Kur Korumalı Mevduat 150 bin yeni milyoner yarattı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun aylık bankacılık sektörü verilerini inceleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Asgari ücretliden, esnaftan, çiftçiden, memurdan alıp bir avuç zengine veren Kur Korumalı Mevduat sistemi 150 bin yeni milyoner yaratmış oldu” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, geçtiğimiz yıl sonunda uygulamaya geçen Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) aylık bankacılık sektörü verilerini inceleyen Ağbaba, “Asgari ücretliden, esnaftan, çiftçiden, memurdan alıp bir avuç zengine veren Kur Korumalı Mevduat sistemi 150 bin yeni milyoner yaratmış oldu” dedi.

Sözcü'ye konuşan Ağbaba, dört yıllık Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde yaşanan gelir eşitsizliğinin milyoner sayısını da arttırdığına dikkat çekti. Ağbaba, bu dört yılda milyoner sayısının yüzde 323, milyonerlerin mevduatlarının ise yüzde 339 oranında arttığını kaydetti. Verilere göre, 2018 Haziran ayında bankalarda 1 milyon lira ve üzeri hesaba sahip olan kişi sayısı 158 bin 482 kişi iken 2022 Haziran ayı itibarıyla bu sayı 671 bin 914 kişiye yükseldi. Aradan geçen 4 yılın ardından milyonerler toplam mevduat değeri 4 trilyon 490 milyar lirayı buldu. Haziran 2018'de milyonerlerin toplam mevduat değeri ise 1 trilyon 22 milyar lira idi. Milyonerlerin bankalardaki serveti ise 4.4 trilyon liraya ulaştı.

'MİLYONER SAYISI 4 YILDA YÜZDE 323 ARTTI'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Resmi verilerde dahi 17 milyondan fazla kişi yoksulluk koşullarında yaşarken, asgari ücret açlık sınırının altında son 4 yıldır demir atmışken, tek adam sisteminin 4 yılı sonunda milyoner sayısı yüzde 323 oranında arttı” ifadelerini kullandı.

Ağbaba, “Yoksuldan alıp zengine veren Kur Korumalı Mevduat sistemi ise bu yılın ilk 6 ayında 150 bin yeni milyoner yarattı'' diye konuştu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Erdoğan ile kriz yaşıyor iddiası: Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi KKM’nin ağır faturası rekor zarara yol açtı Bakan Şimşek: KDV oranlarında artış yapmadık Washington’dan gelen iki haber IMF, Türkiye tahminini değiştirmedi