Aile hekimliği çalışanları kadro düzenlemesi istiyor

HABER MERKEZİ

Birlik ve Dayanışma Sendikası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın açıkladığı kadro düzenlemesinde aile hekimliği çalışanlarının göz ardı edilmesine tepki gösterdi. Açıklamada "Aile hekimliği çalışanlarının emeklerinin sömürülmesine izin vermeyeceğiz" denildi.

Sendikanın Merkez Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Ebe Ayten Erdoğmuş, yaptığı açıklamada "12 yıldır kamu kurumunda çalıştıkları halde unvanlarının önüne kamu dışı ibaresi eklenen ve adil olmayan, ayrıştırıcı haklarla çalıştırılan aile hekimleri, ebe, hemşire, sağlık memuru ve acil tıp teknisyenleri kamudaki sözleşmeli personel kadro düzenlemesinde dışarıda kaldı" dedi.

"5 BİNE YAKIN PERSONELİN HAKLARI İHLAL EDİLİYOR"

Erdoğmuş, aile hekimliğinde çalışan 5 bine yakın sağlık personelinin haklarının ihlal edildiğini belirterek "İş güvencesi, aile birliği mazereti tayin hakkı, doğum sonrası ücretsiz izin hakkı, askerlik sonrası geri dönüş hakkı, kıdem ihbar ve iş sonu tazminat hakkı, hastalık izin hakkı, yer değişikliği hakkı gibi özlük hakları bulunmamaktadır" diye konuştu.

Ayten ErdoğmuşAyten Erdoğmuş

"Aile hekimliği çalışanları unutulamaz" diyen Erdoğmuş, özetle şunları söyledi:

"Pandemi tedbirleri iş güvenliği, ceza puanları, tanımsız işler, denetimler, infaz komisyonları derken şimdi de listeye sözleşmeli çalışan kadrosu eklendi. Sağlık Bakanlığı bürokratları hepsi toplam 5 bin kişi olmayan aile hekimi, ebe, hemşire, sağlık memuru ve ATT’leri toplu sözleşme ile resmi gazetede yer almasına rağmen kadro çalışması dışında tuttu. Kamu dışı çalışana emekli tazminatı vermiyor. Kamu dışı garabetine son vermek yerine baskı ve emek sömürüsü için yeni kamu dışı kadro dayatmasına gidiyor. Biz de hakkımızı savunmak için bugüne kadar gittiğimiz yoldan gidecek ve haklarımızı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Birinci basamak baskı ve sömürü ile yönetilemez.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Görevine iade edilen akademisyene bir yıldır oda verilmedi Prof. Dr. Aziz Çelik, 5 maddede anlattı: Asgari ücret ve emekli aylıkları neden artırılmıyor? Metal işkolunda direniş mevsimi İzin haklarında zaman aşımı CHP'den 1 Mayıs açıklaması: Taksim Meydanı çağrısı yapıldı