AKP'li isimden Cannes'da en iyi kadın oyuncu ödülünü alan Merve Dizdar'a çirkin sözler: "Batının ezik kölelerinden biri"

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Emre Cemil Ayvalı, Cannes Film Festivali’nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünün sahibi olan Merve Dizdar'ın ödül konuşmasından rahatsız oldu. Ayvalı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hedef gösterdiği Dizdar hakkında, "Batının ezik kölelerinden biri daha" dedi.


 Merve Dizdar, Cannes Film Festivali'nde Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmenliğini yaptığı "Kuru Otlar Üstüne" filmindeki "Nuray" rolüyle "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü aldı.
 
AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Emre Cemil Ayvalı, Merve Dizdar'ın ödül konuşmasından rahatsız oldu.

Ayvalı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hedef gösterdiği Dizdar hakkında, "Batı’nın Ezik Kölelerinden biri daha" dedi. Ayvalı, "Eline tutuşturulan kağıdı titreyerek okuyacak kadar ezik, kendi ülkesini kölesi olduğu zihniyete peşkeş çekecek kadar kompleksli…" sözlerine yer verdi.

Dizdar birçok isim tarafından takdir edilirken AKP'li Ayvalı tarafından "Fransa’da saraylarda ağırlanan PKK’lılardan farkı sektöründen ibaret. Merve Dizdar budur." ifadeleriyle hedef gösterildi.

ÖDÜLÜNÜ 'TÜRKİYE'DE HAK ETTİĞİ GÜZEL GÜNLERİ YAŞAMAYI BEKLEYEN MÜCADELECİ RUHLARA' ARMAĞAN ETTİ

Oyuncu Merve Dizdar, Nuri Bilge Ceylan imzalı 'Kuru Otlar Üstüne' filmindeki performansıyla Cannes'da En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görülmüş ve teşekkür konuşmasında şunları söylemişti:

 "Bu ödülü kendine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerime ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Müşterilerin hesaplarından 205 milyon lira çalındı: 4'ü banka personeli, 8 kişi tutuklandı Prof. Dr. Naci Görür'den Tokat depremiyle ilgili uyarı Mustafa Varank, kürsüde ölen vekil için konuştu: Niye vicdanımız sızlasın! Eylem Tok ve oğlunu havalimanına götürdüğü belirtilen kişi tahliye edildi Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor