AKP'li Özhaseki: İBB "beni acayip şekilde çalışıyor gösterin" diyerek 849 milyon lira para ayırdı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin gündeminde yine CHP'li belediyeler vardı. Özhaseki, ""İstanbul Büyükşehir Belediyesi geçen yıl itibarıyla 'Sadece beni çok çalışıyor gösterin. Beni acayip şekilde çalışıyor gösterin.' diyerek 849 milyon lira para ayırdı. Sosyal tesisler için 123 milyon, İstanbul'a deprem gelecek diye herkes sela veriyor, deprem hazırlığı için 495 milyon fakat 'Beni parlak gösterin, çalışkan gösterin, dürüst gösterin, acayip iş yapıyor diye gösterin.' diye ajanslara 849 milyon lira ayırıyorsunuz," iddialarında bulundu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Tokat'ta "Türk İslam Bilim Tarihi Müzesi"nin açılış töreninde yaptığı konuşmada CHP'li belediyelere yüklendi.

Özhaseki, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi geçen yıl itibarıyla 'Sadece beni çok çalışıyor gösterin. Beni acayip şekilde çalışıyor gösterin.' diyerek 849 milyon lira para ayırdı. Sosyal tesisler için 123 milyon, İstanbul'a deprem gelecek diye herkes sela veriyor, deprem hazırlığı için 495 milyon fakat 'Beni parlak gösterin, çalışkan gösterin, dürüst gösterin, acayip iş yapıyor diye gösterin.' diye ajanslara 849 milyon lira ayırıyorsunuz. El insaf. Gördüğümüz birçok büyükşehir belediyelerinde tercih öyle oldu." dedi.

Vatandaşın tercihinin başlarının üstüne olduğunu söyleyen Özhaseki, şöyle devam etti:

"Biz biliyoruz ki belediye başkanları eninde sonunda dönerler vatandaşa. Yüz yüze geldiklerinde vatandaş tek soru sorar. 'Ne yaptın kardeşim, anlat bakalım?' der. Bu soruya cevap vermek lazım. Eyüp Bey'i bıraksak, bu soğukta 50 madde sıralayacak ama Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin ne yazık ki böyle becerileri olduğunu görmüyoruz. Niyetleri de yok. Çalışmaya, iş yapmaya herhangi becerileri de yok. İnkar etmeyelim. Bir şeyi iyi yapıyorlar. Bolca heykel açıyorlar. Her Cumhuriyet Halk Partili belediye bol bol heykel yapıyor, ne olacaksa? Yapsınlar. Biz de sanat severiz. Ona da bir şey demeyelim. Geçen Adana'da gördüm, küçük kreşin temelini atıyorlardı. 11 büyükşehir belediye başkanı süphanallah boncuğu gibi dizilmişler hizmete susadıkları için. Küçük, tek katlı binanın, kreşin temelinde bile 11 belediye başkanı dizilmişti."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’nin sarsılan kalesi düşecek mi? Sandığa giderken bunları hatırla İmamoğlu'ndan YSK'ye eleştiri: Süreci yönetemediler CHP'den Mansur Yavaş'a 'ev kölesi' diyen Akşener'e yanıt Erbakan, 'İstanbul adayımızı çekmeye hazırız' diyerek şartlarını sıraladı