AKP'li Yavuz'dan Özlem Çerçioğlu'na yönelik skandal sözler!

AKP'li vekil Metin Yavuz, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu hedef alan skandal açıklamalarda bulundu. Yavuz, "Hanımefendidir, annedir, şudur, budur ama bu kimliğe uygun bir hareketi yok” dedi. Yavuz'un bu sözleri büyük tepki topladı.

AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz, partisinin İncirliova Kadın Kolları Kongresi’nde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yönelik skandal ifadeler kullandı. Yavuz, kongrede yaptığı konuşmada, “Hanımefendidir, annedir, şudur, budur ama bu kimliğe uygun bir hareketi yok” dedi.

haberaydin.com'dan Cem Celil Lale'nin haberine göre Metin Yavuz, Özlem ÇerçioğlU'nu hedef aldığı skandal konuşmasında, “Ama ben şuna inanıyorum nasıl kadın-erkek eşitliği varsa, karşımızdaki rakibimizin de eşit davranışlara muhatap olması gerekiyor. Yani biz geçtiğimiz seçimlerde maalesef böyle bir hata yaptık. Dedik ki ‘Annedir, bayandır’ naif bir şekilde kendisi ile bir mücadeleye girdik. Şimdi görüyoruz ki bu mücadeleyi eksik yapmışız. Hanımefendidir, annedir, şudur, budur ama kendisinin bu kimliğe uygun bir hareketi yok. Bu naif anne, bayan dediğimiz, hürmet ettiğimiz seçimlerde ona göre davrandığımız kişi çıkıp..." ifadelerini kullandı.

Yavuz’un skandal ifadelerine Aydınlılar büyük tepki gösterdi. Yavuz’un derhal özür dilemesini isteyen yurttaşlar, “Yazıklar olsun. Kadın-erkek eşitliği diyor bir de. Ne yapacaktınız niyetinizi açıkça söyleyin de biz de bilelim” şeklinde çok sayıda yorum yaptı.

CHP'DEN SERT TEPKİ

Yavuz'un ifadelerini Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) sert tepki geldi.

CHP Aydın İl Başkan Yardımcısı Merve Saatçi, Yavuz'un ifadelerine ilişkin şunları söyledi: "Başarısızlığınızı, siyaseten etkisizliğinizi, işgal ettiğiniz mevkilere rağmen beceriksizliğinizi adını ne koyarsanız koyun kısacası siyasi basiretsizliğinizi Çerçioğlu düşmanlığı yaparak sümen altı etmeye, yoktan bir düşman yaratarak tabanınıza karşı kaybettiğiniz güveni yeniden kazanmaya çalıştığınızın farkındayız... Algı, vakti geniş, hiçbir işi olmayan, her mikrofon gördüğünde, nerede bir kamera denk gelse atlayan, mesaisi, işi olmayan boş adamların işidir. Metin Yavuz’un nezaketten uzak ifadesini ve açıklamasını kendisine iade ediyorum."

CHP Nazilli Kadın Kolları Başkanı Gamze Arslan da yaptığı açıklamada Yavuz'a tepki göstererek, "Siyasette halka güvenmeyen, halkın sandıktaki takdirini kabul etmeyen Aydın’daki AKP’li yöneticiler siyasi hezimetlerine bahane bulma yarışındalar. AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz, 3 defa seçim kaybettikleri Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na kadın ve anne kimliği üzerinden son derece nezaketsiz açıklamalarda bulunmuş. Partisindeki kadınlar adına da üzüldüğümüz Metin Yavuz’un bu açıklamalarını kınıyoruz. Başarılı bir kadın siyasetçi ve anne olan Başkanımız Topuklu Efe, biliyoruz ki onların korkulu rüyası olmuştur. Başarısızlıklarının üstünü örtmek için kullandıkları bu bahaneler siyasetin çöplüğünde yerini alacaktır. Aydın siyasetinde bu gibi vekillerin yerinin olmadığını düşünüyoruz. Aydınlının sandıktaki tercihlerine ve Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na saygı duymayı er ya da geç öğreneceksiniz" ifadelerini kullandı.

Kuşadası CHP Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Taşdelen Dağlı ise, "Biz kadınlar; kabalaştınız ve seviyenizi kaybettiniz diye sizden korkar, çekiniriz sanıyorsanız; son derece büyük bir yanılgı içerisindesiniz. Biz ne sizden, ne de sizin gibilerden çekinmiyoruz. Tüm hoyratlığınız ve kabalığınız ile birlikte Aydın’ın önünden çekilmenizi temenni ediyor, bu kentte 3 dönem üst üste belediye başkanı seçilmiş, bizim gülen yüzümüz; bir anne, bir kadın olmasıyla iftihar ettiğimiz Başkanımızın adını bir daha ağzınıza almamanızı öneriyoruz. Unutmayınız ki kadına saygısı olmayanın topluma da saygısı olmaz" açıklamasını yaptı.

KUŞADASI BELEDİYE BAŞKANI'NDAN ÇERÇİOĞLU'NA DESTEK

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Gümel de AKP'li Yavuz'a tepki göstererek, "Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu'na karşı kadın kimliğini kullanarak saldırmak isteyen zihniyetin daima karşısında olacağız. Başkanımızın vizyonu, Aydın'a kazandırdığı değerler ortadadır. Ne başkanımızı ne de bizi yıldıramayacaksınız" dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Sandığa giderken bunları hatırla Erbakan, 'İstanbul adayımızı çekmeye hazırız' diyerek şartlarını sıraladı İlk kadın başkan olacak AKP’nin sarsılan kalesi düşecek mi? İmamoğlu'ndan YSK'ye eleştiri: Süreci yönetemediler