AKP, MHP, BBP, HÜDAPAR, Yeniden Refah: Ülke tarihinin en gerici ittifakı kuruldu

Yeniden Refah Partisi’nin de Cumhur İttifakı’na katılmasıyla birlikte oluşan tabloyu yazar ve yorumcular değerlendirdi: “Ülke tarihinin en gerici ittifakı.”

AKP ve MHP’nin omurgasını oluşturduğu, BBP’nin kendince destek verdiği Cumhur İttifakı, 14 Mayıs seçimlerine giderken iktidarı kaybetme korkusuyla ‘genişledi’. Birçok isim, ittifakın mevcut durumu “Ülke tarihinin en gerici ittifakı”, “Şer ittifakı” gibi ifadelerle değerlendirdi.

HÜDAPAR, yaptığı açıklama ile seçime AKP listelerinden gireceğini açıklarken Yeniden Refah Partisi ise son anda Cumhur İttifakı’na katılma kararı aldı.

Son anda gelen kararla birlikte birçok yorumcu ve yazar, oluşan tabloyu sosyal medya hesaplarından paylaştığı mesajlarla değerlendirdi.

BirGün yazarı Güven Gürkan Öztan, “Yeniden Refah ve Hüda-Par'ın resmen Cumhur İttifakı'na katılmasıyla siyasi tablo netleşti. Bir yanda Türk sağının en gerici, en dinci kanadı; diğer tarafta merkez siyasetten Türkiye soluna ve Kürt hareketine uzanan geniş demokrasi ittifakı” ifadelerini kullandı.

Akademisyen ve soL Portal yazarı Fatih Yaşlı da, “Ülke tarihinin en gerici ittifakı kurulmuş oldu an itibariyle” dedi.

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da Yeniden Refah’ın son andaki karar değişikliğini, “Siyasal İslam omurgasızlığına ilk kez tanık olmuyoruz” ifadeleriyle değerlendirdi.

Radyo programcısı Nihat Sırdar ise, oluşan tabloya ilişkin “Orta çağ ittifakı” nitelendirmesi yaptı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi Erdoğan’ı taşıyan araç teklemeye başladı: Rölantide değil, vitesi boşa attı Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor Görüşme şimdiden düelloya döndü HDP’lilere hakaret eden Nedim Şener’e ceza