Almanya Başbakanı Scholz: Enflasyonda tarihi bir zorlukla karşı karşıyayız

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, yükselen enerji fiyatları ve enflasyon konusunda tarihi bir zorlukla karşı karşıya olduklarını söyledi. Scholz, krizin birkaç ay içinde bitmeyeceğini vurguladı. Almanya'da yıllık enflasyon yüzde 7,6 olarak açıklanmıştı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, yükselen enerji fiyatları ve enflasyon konusunda tarihi bir zorlukla karşı karşıya olduklarını belirterek, mevcut krizin birkaç ay içinde bitmeyeceğini söyledi.

Scholz, Almanya'daki fiyat artışlarına karşı ortak araçlar geliştirmek için işverenler ve sendikaların üst düzey temsilcileri ile yüksek enflasyon ve enerji fiyatlarını ele almak üzere bir araya geldi.

Görüşme öncesi değerlendirmelerde bulunan Scholz, "Mevcut kriz birkaç ay içinde bitmeyecek" ifadesini kullandı. Scholz, bu durumun yakın gelecekte değişmeyeceğine hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi. Scholz, işveren ve sendika temsilcileriyle enerji ve enflasyon konusunda düzenli olarak bir araya geleceklerini de bildirdi.

ÜLKEDE YILLIK ENFLASYON YÜZDE 7,6

Bu arada, Avro Bölgesi'nde mayısta yüzde 8,1 olan yıllık enflasyon, enerji ve gıda maliyetlerinin artmaya devam etmesiyle haziranda yüzde 8,6'ya çıkarak kayıtlardaki en yüksek seviyeye ulaşmıştı. Avrupa ekonomisinin lokomotifi Almanya'da ise yıllık enflasyon yüzde 7,6 olarak açıklanmıştı.

AA

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AB: ‘Ajan yasası’ geçerse üyelik rayından çıkar AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisi açıklandı Batı’da savaş yorgunluğu: Biden-Scholz Planı Frankfurt'ta BirGün'e görkemli kutlama Din değiştirme iltica nedeni olabilir