Ankara'da ekmeğe zam

Haber Merkezi

Ankara’da ekmek fiyatı gelen 1 liralık zamla birlikte 4 liraya yükseldi. Ankara Fırıncılar Odası, zamma gerekçe olarak artan maliyetleri gösterdi. 200 gram ekmeğin satış fiyatı 4 liraya çıktı. Yeni tarifeye göre, Ata ekmeği 8 liraya yükseldi. Kepek ekmek 6 buçuk liradan satılmaya başlandı.

Ankara’da fırıncı esnafı ekmeğe zam yapılmasını istemediklerini, ekmeğe gelen her zam sonrası girdi fiyatlarının arttığını, bu nedenle çıkardıkları ekmek sayısını azaltmak zorunda kaldıklarını belirtirken; vatandaşlar ise üretim azaldıkça ekmek fiyatının daha da artmasından endişe duyduklarını dile getirdi. Ankaralılar, ekmek fiyatının 3 liradan 4 liraya çıkarılmasına tepki gösterdi.

Fırıncı esnafı Ercan Fındıkçı, "Gelen bize beddua ediyor, sanki zammı biz yapmışız gibi ama unun, mayanın tuza ne zam geldiğini bilmiyorlar. Bu zammı yapan biz değiliz aslında hükümet. İlk başlarda 800 ekmeğe kadar çıkarıyorduk şu anda ekmek sayımız 400’e düştü. Ekmeğe zam geldikçe kotamız düşüyor. Ekmeğin bize maliyeti 3 lira 40 kuruş. Bunun yakıtı, şoför masrafı var. Götürüyor bakkallara fırıncı, 3 lira 20 kuruştan ekmek verme çabası içerisindeler” dedi. Ekmek almak isteyen bir yurttaş olan Münevver Ege de şöyle konuştu: “6 kişilik aileyi düşünün günlük 6 tane ekmek alsa… Bunun daha neresi var? Vatandaş otobüs parası mı verecek? Bir ekmek mi alacak? Karnını mı doyuracak? Çocuğunu okula mı gönderecek? Asgari ücrete zam verdi, vermez olaydın… Ardında ekmeğe zam geliyor.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Ekonomi seneye düzelir inşallah! Gram altında yeni rekor! Altın fiyatlarında son durum Dövizde yüksek seyir tam gaz: Dolar/TL ne kadar oldu? 'Sayım' söylentisi fındık fiyatlarını düşürdü