Ankara'ya yürüme kararı alan Mata Otomotiv işçilerine polis ablukası

Mata Otomotiv’deki direniş 27’nci gününe ulaşırken hak talebiyle direnişe geçen işçiler, seslerini duyurmak için Ankara'ya yürüme kararı aldı. Saat 10.00 sıralarında yürüyüşe geçme kararı alan işçiler, çok sayıda polis ve TOMA ile ablukaya alındı. Birleşik Metal-İş tarafından yapılan açıklamada, polisi işçilerin eylemini engellediği yürümelerine izin vermediği belirtiliyor. Ayrıca, yaşanan kargaşada bir işçi astım krizi geçirdi. İşçiler, iş güvenliği ve işçi sağlığının sağlanması ile ek zam talep ediyor

HABER MERKEZİ

İstanbul Tuzla’daki Deri ve Endüstri Serbest Bölge’de bulunan Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu Mata Otomotiv'de işçilerin, iş güvenliği ve işçi sağlığının sağlanması ile ek zam talebiyle başlattıkları direniş 27’nci gününe ulaştı.

Çalışma koşullarına karşı direnişe geçen Mata Otomotiv işçileri, seslerini duyurmak için Ankara'ya yürüme kararı aldı.

Hak talebiyle İstanbul Endüstri ve Ticaret Serbest Bölgesi önünde bir araya gelen işçiler polis ablukasına alındı. İşçilerin karşısına, çok sayıda polis, çevik kuvvet ve TOMA yığıldı.

Fotoğraf: BirGün

Saat 10.00 sıralarında yürüyüşe geçme kararı alan çok sayıda işçi, 49 TL olan saatlik ücrete yüzde 25 ek zam ve çalışma koşullarının düzeltilmesini talep ediyor.

YÜRÜYÜŞE POLİS MÜDAHALESİ

Birleşik Metal-İş, polisin barikat kurarak işçilerin yürümesinin engellediği belirtildi. Sendaki ayrıca yaşanan kargaşada bir işçinin astım krizi geçirdiğini belirtti.

Onlarca kadın işçinin de direndiği fabrikada, kadınların yaşadığı ayrı sorunlar da var. Kadın işçiler, sorunlarını ve direnişi BirGün’e anlatmış, engelli kadrosunda çalışan Nezahat Altunay, “Çok iyi bir fabrika olduğunu zannediyordum ama dışarı çıktıktan sonra gerçekten kötü koşullarda çalıştığımı fark ettim” demişti.

Öte yandan, patronun eyleme katılan işçileri tazminatsız işten atmakla tehdit ettiği iddia edilmişti. Mata işçileri ise ek zam için mücadele etmekte kararlı olduklarını söylemişti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emeklilerin promosyon ödemeleri bugün başlıyor Akkuyu emekçileri iş bıraktı Trabzon’da alt yapı çalışması sırasında göçük: 3 işçi öldü İnşaatlarda ücret ödenmiyor: Bir tuğla dahi dizilmeyecek! Engelli emekli tekrar çalışabilir mi?