Aşı imtiyazlıları: Halk beklerken onlar ‘bir yolunu’ buldu

Koronavirüse karşı geliştirilen aşılar dünya çapında birçok ülkede uygulanmaya başlandı. Türkiye'de geçen hafta başlayan aşılamada AKP’ye yakın olan veya zengin birçok isim, sırasını beklemeden ‘bir yolunu bularak’ aşı yaptırdı.

Koronavirüse karşı geliştirilen aşılar birçok ülkede kitlesel programlarla halka uygulanıyor. Türkiye’de de Çinli Sinovac firmasının geliştirdiği aşı geçen hafta yapılmaya başlandı. Sağlıkçılarla başlayan aşılama 2. grup önceliklilerle devam ederken sırasını beklemeyen ‘imtiyazlılar’ ise şimdiden aşı olmaya başladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama başlamadan önce yaptığı açıklamada, aşının adfaletle dağıtılacağı konusunda söz vermişti.

Ancak sosyal medya fenomenleri Nusret ve CZN Burak’ın Dubai’de Koronavirüs aşısı olmasının ardından, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu’nun da Türkiye’de aşı vurdurması, sosyal medyada ‘imtiyaz’ tartışmalarını alevlendirdi.

FAKÜLTELER KENDİSİNE BAĞLI DİYE!

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu’nun Koronavirüs aşısı olduğunu duyurdu. Sağlıkçı ya da 65 yaş üstü grupta olmadığı bilinen Hacısalihoğlu'nun aşı olması sosyal medyada tepkilere neden oldu. Tepkiler üzerine Hacısalioğlu, "Üniversitenin rektörü olarak; Diş ve Tıp Fakülte ve Hastanelerinde mesaisi olan bir çalışanım. Aşı sıralaması, sağlık sektöründe, idarecisinden sekreterine kadar mesaisi olanlar içindir. Ben de onlardan biri olarak aşı olabildim. Merak edenlere ve konuyu çarpıtanlara açıklamamdır..." diye açıklama yaptı.

DUBAİ’DE AŞI OLDULAR

Öte yandan magazin karakteri işletmeci Nusret Gökçe’nin de Dubai’de Koronavirüs aşısı olurken yaptığı paylaşımları dikkatleri çekmişti.

Nusret'in ardından CZN Burak da aşı olduğunu duyurdu. Ünlü işletmeci, "Korona aşımızı olduk hayırlısı olsun inşallah en yakın zamanda bu pandemiden kurtuluruz" dedi.

AKP’Lİ, GENÇ VE AVUKAT: AŞI OLDU!

Eski AKP Eskişehir Gençlik Kolları Başkanı Fatih Özata'nın da aşı olduğu ortaya çıkmıştı. Özata, "Ne Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı olmamın ne de Meclis Üyesi olmamın bugün aşı olmamla bir alakası yoktur. Gurur duyarak yaptığım mesleğim avukatlık gereği Eskişehir’deki üç hastanenin vekili veya danışmanı olmam sebebiyle sağlık sektöründe hizmet sağlayanlar kategorisinde değerlendirmeme sebep olmuş ve aşı olma hakkı doğmuştur. Ben de her sorumlu vatandaşın yapmasını beklediğimiz gibi sıram gelince Covid aşısı oldum. Bu konuyu merak edenlere sağlıklı günler dilerim" açıklamasında bulunmuştu.

ECZACILIK YAPMADAN ECZACI KONTENJANINDAN YARARLANDI

AKP Niğde Milletvekili Selim Gültekin de, milletvekilliği görevi dolayısıyla aktif olarak mesleğini sürdürmediği halde eczacı kontenjanından aşı oldu. Sosyal medya kullanıcıları Gültekin’e tepki gösterdi.

DEVLET BÜYÜKLERİ

Aşı imtiyazlısı olan diğer isimler ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ‘devlet büyüğü’ olarak tanımladığı isimler. Halka örnek olmak için aşı yaptırmaya çağrılan isimlerden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal aşı yaptırdı. Erdoğan, AKP MKYK üyelerinin de aşı olduğunu açıklarken daha sonra ise sadece ölçütleri karşılayan birkaç MKYK üyesinin aşı yaptırdığı öne sürüldü.

‘DEVLET BÜYÜĞÜ’ SAYILANLAR!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi ise, hem Melis’te partilerinin temsil edilmemesine hem de öncelik ölçütleri dışında olmalarına rağmen aşı yaptıran isimler arasına katıldı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Akciğer uzmanı uyardı: “Uzayan öksürüğü ciddiye alın, bu bir alarmdır” Uzmanı uyardı: Temelsiz öz güven psikolojik sorunlara yol açabilir Nefret söylemlerine asla geçit vermeyeceğiz Yoğunluğun nedeni sistemin kendisi Seyrantepe değil, Virantepe