Ayvalık Bedediyesi tarım arazilerinin satışını engelliyor

BirGün EGE

Ayvalık Belediyesi verimli tarım arazilerinde yasal olmayan parselleme ve satış işlemlerinin karşısında durmaya devam ediyor. Ayvalık Belediyesi Hukuk Birimi, Altınova Mahallesi 242 ada 2 parselde bulunan yaklaşık 40 bin metrekarelik verimli toprakların tarımsal niteliği korunacak alanda kaldığını açıkladı.

Açıklamada, bu arazinin bir kişi adına kayıtlıyken, 12 Haziran 2016 yılında 60 kişi adına hisseli olarak tescil edildiği ve yapılmak istenen hukuka aykırı işlemle tarım arazisi parselasyonu yaptırıldığı, satışı için ilan verildiği belirtildi.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin “Ayvalık doğası, denizi, tarihi ve birçok özelliğiyle cazibe merkezi konumunda ve kentimizde yaşamak isteyenler burada arsa alımına yöneldi. Bu talepten kanuna aykırı biçimde yararlanmaya çalışan fırsatçılar tarım arazilerini 300-500 metrekarelik parçalara bölerek kooperatif veya çiftlik adı altında satmaya başladı. Ancak tarım arazilerinin parselleyip satılması yasal değil. Biz Ayvalık Belediyesi olarak bu kanuna aykırı satışları engelliyoruz ve engellemeye devam edeceğiz” dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
TPI Kompozit’te 6 işçi işten çıkartıldı Ege'nin ünlü gazozları Aytaç Kurt: Birinci görevim Datça’yı korumak Buca’da ‘Halk Buluşması’ Seçim güvenliği için sandıklara