Bahar Hezer'i katleden kardeşi Yekta Hezer tutuklandı

Urfa'da ablası Bahar Hezer’i katleden kardeşi Yekta Sezer isimli erkek, "kasten öldürme" suçundan çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Urfa'nın Akpınar Mahallesi'nde tartıştığı ablası Bahar Hezer'i tüfekle öldüren Yekta Hezer, nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Dün öğle saatlerinde meydana gelen olayda Bahar Hezer, yolda yürüdüğü sırada arkasından gelen 24 yaşındaki erkek kardeşi Yekta Hezer tarafından vurularak katledildi.

Bahar Hezer'i vurup olay yerinden kaçan Yekta Hezer isimli erkek, polis ekiplerince Yenişehir Mahallesi'nde yakalanarak gözaltına alınırken Bahar Hezer’in cenazesi toprağa verildi.

Yekta Hezer’in emniyetteki ifadesinde pişman olmadığını belirterek şunları söylemişti:

“Bahar beni deli olarak görüyordu. Sürekli bana 'Senin 46 raporun var. Git, psikiyatri doktoruna gözük. Sen delisin' diyordu. Tanrı'ya güveniyorum. İyi ki onu öldürdüm. Polis beni yakalamasaydı ailemin diğer fertlerini de öldürecektim. Hiç pişman değilim.”

Bahar Hezer'in, 25 Kasım 2022'de Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla farkındalık için video çektiği ortaya çıkmıştı.

(AA)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Maraş'ta bir erkek evli olduğu Emine'yi silahla vurarak katletti Antalya'da kadın cinayeti: Boşanma dilekçesini geri çekti, bir gün sonra katledildi! Antalya'da bir kadın evli olduğu erkek tarafından bıçakla öldürüldü Seçimden bir gün sonra Kazakistan'da 'kadın ve çocuklara yönelik şiddetle mücadele': Şiddetin cezası ağırlaştırıldı