Bahçeli açıkladı: MHP, CHP'nin 'başörtüsü teklifi'ne destek vermeyecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı başörtüsü kanun teklifine destek vermeyeceklerini açıkladı. Bahçeli, "Böyle bir yasa geldiğinde, MHP geçmiş dönemde başörtüsü konusunda vermiş olduğu Meclis kararının arkasında durur, yeni karara da ihtiyaç olmadığını söyler. Kılıçdaroğlu, başörtüsüne bu kadar hassasiyet gösteriyorsa milletvekillerinden başlasın" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Grup toplantısının ardından gazetecilerin karşısına geçen Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün akşam gündeme getirdiği başörtüsüyle ilgili kanun teklifine ilişkin soruyu yanıtladı.

Bahçeli, kanun teklifini desteklemeyecekleri mesajını verdi. "Böyle bir yasa geldiğinde, MHP geçmiş dönemde başörtüsü konusunda vermiş olduğu Meclis kararının arkasında durur, yeni karara da ihtiyaç olmadığını söyler" diyen Bahçeli, "Kılıçdaroğlu, başörtüsüne bu kadar hassasiyet gösteriyorsa milletvekillerinden başlasın" ifadelerini kullandı.

Öte yandan 6'lı masaya yüklenen Bahçeli, "Cumhurbaşkanı adayının kim olacağından başka ikinci bir meseleleri bulunmayan bu acizler koalisyonu iyice sarpa sarmış, su kaynatmıştır. Zillet partilerinin birbirine güveni kalmamıştır. Her birisinin gündemi farklıdır, aday profili farklıdır" diye konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Türkiye'yi parlak bir geleceğe ulaştırma hususunda sahip olduğumuz sorumluluk bilincinin boyutu devasadır. Çünkü biz bu ülkeyi karşılıksız seviyoruz. 2023 yılında bir yanda cumhuriyetimizin 100. yılını gururla kutlayacağız, diğer yanda cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili seçimini yapacağız. TBMM'de milletimizin beklenti ve taleplerini de birer birer yasalaştırarak hayata geçireceğiz. Bunlardan birisi EYT'li kardeşlerimizin mağduriyetidir. Ümit ediyorum ki bu yıl bitmeden bu yara kapanacak, adaletsizlik köklü bir çözüme kavuşturulacaktır.

Ülkemiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile gücüne güç katmıştır. 2023 yılına çok sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz Her ayrıntıyı düşünen basiretli bir kavrayışla çalışmalarımıza hız veriyoruz.

Cumhur kendi varlığına sonuna kadar sahip çıkacaktır. Bunu da Cumhur İttifakı eliyle yapacaktır. Satılmış anketçilerde eğer yüz kaldıysa sokağa çıkıp çıkmamayı bir kez daha düşünmelerinde yarar olacağı kanaatindeyim. Yıkılan ağaca balta vurmayı alışkanlık haline getirmiş sefillere hatırlatırım ki, Türk Milleti var olduğu sürece 3 hilalin önü kesilemez. MHP, Türkiye'nin son siperidir. Anketler şunu söylemiş, bunu söylemiş. Bizim için vızıltıdır. Biz milletimize bakarız. Milletimiz ne diyorsa onun gereğini yaparız. Üfleyerek hamam ısıtmaya, kişneyerek at doyurmaya çalışanlara aziz Türk Milleti zamanı geldiğinde hesabı çekmek için bekliyorlar.

Bizim cumhurbaşkanı adayımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu her yerde vurgulayacağız. Cumhur İttifakı'nın anayasayı değiştirme sayısı için ne gerekiyorsa yapacağız.

Küresel sistem çetin sınamalar eşliğinde çok ciddi sarsıntılar geçirmektedir. Küresel nitelikli yaygın çatışmaların baskısı altındadır. Terörizmin ablukası, ekonomik operasyonlar, diplomatik gerilimler, siyasi oyunlar, yayılmacı politikalar, düzensiz göçler, iklim değişikliği çözülmeyi bekleyen liste başı sorunlardır.

İRAN'DAKİ MAHSA AMİNİ PROTESTOLARI

Mahsa Amini isimli bir genç kızın başörtüsünü doğru bağlamadığından dolayı gözlatına alınması ve sonrasında başlayan şiddet olayları, neredeyse bir isyan noktasına gelmiştir. Kadın hakları ve özgürlük üzerine inşa edilen toplumsal gösteriler dış etkiler kanalıyla farklı bir boyut almış. Bizim dileğimiz İran'da suknet, huzur ve istikrar ortamının bir an evvel hakim olmasıdır.

YUNANİSTAN MESELESİ

ABD, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne uyguladığı silah ambargosunu manidar bir zamanlamayla rafa kaldırmıştır. Yunanistan, 18-23 Eylül tarihlerinde Ege Adaları'ndan Midilli'ye 23 askeri araç sevk etmiştir. Kuzey Ege adalarına bir tümen, üç tugay ve 5 alay konuşlandıran Yunanistan, ABD'nin dolduruşuna gelip Türkiye'ye meydan okumaktadır. Türkiye, batıdan doğudan güneyden hatta kuzeyden çembere alınmaktadır. Yunanistan'ın 12 ada üzerindeki egemenlik iddiaları kesinlikle haksız ve hukuksuzdur. Aslında bu adaların yalnızca kullanım hakkı Yunanistan'da kalmıştı. Bu anlaşmanın 13. maddesine göre Yunanistan'ın adaları askeri olarak kullanamayacağı hükme bağlanmıştı. Kuzey Ege denizinde askersiz ve silahsız olmak kaydıyla Yunanistan'ın kullanımına verilen adaların hepsi asker ve silahla doldurulmuştur. Kuzey Ege adalarının egemenlik yetkisi kuşkusuz ve hukuken artık Türkiye'dedir. Aynı şey 12 ada için de geçerlidir. Dünyaya ilan ediyorum, hakkımızı yedirmeyiz, hakkımızı çiğnetmeyiz, hakkımıza ve hukukumuza göz koyanların gözünü oyarız. Hak demek şeref demektir. Yunanistan Başbakanı baltayı taşa vurmuş, yalnız değiliz; Allahımız var, milletimiz var, ulaşacağımız zaferlerimiz var. Karnı acıkan katık istemez, uykusu gelen yastık istemez, hedefe kilitlenen rüzgar beklemez.

Rusya Başkanı Putin, ilhak kararını açıklamıştır. Ukrayna'nın egemenlik haklarına yönelik bölücü operasyonu asla tasvip etmiyoruz. Kırım'ın ilhakına nasıl karşı çıktıysak aynı tavrı son ilhak kararına da gösteriyoruz.

Ukrayna'nın siyasi ve toprak bütünlüğüyle, egemenlik haklarına mutlaka saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulamıştım. ABD'de Kaliforniya, İtalya'da Lomberdiya, Sicilya, İspanya'da Bask bölgesi ve Katolanya, Almanya'da Bavyera bu durumdadır. Rusya'nın ağır sorunlar oluşturan ilhak kararı, uluslararası düzeni uçuruma çekme ihtimali taşımaktadır. Yeni ilhakların ve hatta ayrılma taleplerinin perdesi aralanmıştır. Ayrılıkçı niyetler okşanmış, ilhak kararı oldubittiye getirilmiştir. Bizim temennimiz Rusya ile Ukrayna arasında kalıcı barışın temin edilmesidir. Barış sağlanmazsa insanlığı savaşlar döneminin beklediğini afaki bir değerlendirme olmayacaktır.

6'LI MASA

Türkiye'nin yanında olanlarla, karşısında duranların mücadelesi aynı zamanda geleceğimizi belirleyecektir. Biz Cumhur İttifakı olarak sonuna kadar Türkiye'nin yanındayız. Buna karşılık zillet ittifakı Türkiye'nin karşısına geçen, Türkiye düşmanları ile el birliği yapan, siyasi mihrap olarak karşımızdadır. Dedikleri bir şey yoktur, hiçbir hazırlıkları ve hedefleri yoktur. Bir masa etrafında oturmaktan birbirinin ayağını kaydırmaktan başka yaptıkları bir şey yoktur.

Geçtiğimiz pazar günü ikinci tur görüşmelere başlayan zillet partilerinin ortak açıklamalarından yine bir sonuç çıkmamıştır. Bir sonuç çıkması da beklenmemelidir. Cumhurbaşkanı adayının kim olacağından başka ikinci bir meseleleri bulunmayan bu acizler koalisyonu iyice sarpa sarmış, su kaynatmıştır. Zillet partilerinin birbirine güveni kalmamıştır. Her birisinin gündemi farklıdır, aday profili farklıdır. Bunlar şimdidien koltuk kavgasına tutuşmuştur, bunlar şimdiden çıkarlarının derdine düşmüştür. Gösterecekleri aday 13. cumhurbaşkanı olacakmış. Aç gezip tok sallıyorlar, uyarıyorum yüksek uçan alçak düşer, eğreti ata binen de çok çabuk iner. Hele bir adayınızı açıklayın, ağzınız aşa değse de başınız eninde sonunda taşa değeceketir. 13. cumhurbaşkanının sayın Recep Tayyip Erdoğan olacağını da mutlaka göreceklerdir. Sandık ortaya çıkınca çöküp kalacaklardır.

Kılıçdaroğlu'nun durumu kritiktir, aday olmak için gözünü hırs bürümüştür. Bizce bir sakıncası yoktur, buyursun yüreği yetiyorsa olsun. İP Başkanı'nın Kılıçdaroğlu'na ömür boyu şükran duyacağını itiraf ettikten sonra dönüp 31 Mart seçimlerinde CHP'ye borçlarını ödediklerini söylemesi, pazarlığı kızıştıran bir hamledir. HDP ile masa altında el ele tutuşup masa üstünde sözde restleşen ikiyüzlülülerin itibarı da sıfırdır.

Biz kimin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Kimse bize hikaye anlatmasın, CHP demek HDP demektir, CHP demek İP demektir, HDP demek PKK demektir. Cinayet demektir ihanet demektir. Zilletin diğer ortakları da küsurat partilerinden başka bir şey değildir.

Mersin Mezitli polisevine CHP'nin gazeteci kisveli teröristi kanlı bir eylem düzenledi. Bu hain terörist CHP'nin gazeteci olarak sahip çıktığı bir katildi. CHP ile PKK'nın bir kez daha yolları kesişti. Devletin açıklamasına güvenmeyip PKK'nın sefil beyanına itibar eden Kılıçdaroğlu, Mersin'deki etkisiz hale getirilen terörist için duyanları bu kadar da olmaz dedirtecek şekilde DNA testi istedi.

Kılıçdaroğlu, sen kimin yanındasın kimin yolundasın? Haber kaynakları nerede ve kimlerdir? PKK'nın telkin ve tesirine kapılmak taşıdığın sorumlulukla bağdaşmıyor. DNA testi isterken hiç mi utanmadın? Hiç mi kalbin sızlamadı. Sana tavsiyem şudur kendi DNA testini yaptırırsan, ölen teröristin test sonuçlarını görmüş ve anlamış olursun. CHP'nin tutuklu ve hükümlü sözde gazetecileri kan döküyor, kurşun atıyor, PKK kamplarında eğitiliyor. Teröriste gazeteci diyen bizim gözümüzde teröristtir. Terör örgtülerine terörist alçaklara merhamet haramdır. Bu zillet ittifakını milletimize havale ediyoruz. Zillet ve hıyanet cephesi milletimizin yürüyüşünü durdurmayacaktır. MHP ve Cumhur İttifakı bu şerh cepheyle sonuna kadar mücadele edecektir.

Bilinmelidir ki; Ya, bu zillet cephesi Türkiye’nin birlikte yaşama iradesini kırarak ülkeyi mahvı perişan edecektir. Ya da, Türk milleti ayağa kalkacak, muhataplarına gereken cevabı iradesiyle vererek zilletin belini kıracaktır. Bunun başka yolu ve çaresi kalmamıştır. Vatanını seven hiç kimsenin tepkisiz kalamayacağı, suskun duramayacağı; hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği bu tablo karşısında, ne öne sürülecek bahaneler, ne mazeret olacak gerekçeler konunun vahametini azaltmayacaktır. Biz Türkiye’nin tarafıyız, onlar eşkıyanın ve sömürgeci efendilerinin tarafıdır. Biz, bağımsız ve güçlü Türkiye’den tarafız, onlar esaretten, erimeden, ganimet gibi ele geçirilmiş ülkeden taraftır. Biz Cumhur İttifakı’yız, onlar zillete düşmüş 6+1 sayıda ihtilaf mihveridir. Başaracağız, Cumhuriyet’in yüzüncü yıl dönümünü cumhurun zaferiyle taçlandıracağız."

KILIÇDAROĞLU'NUN BAŞÖRTÜSÜ ÇIKIŞI

Bahçeli, MHP grup toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun dün yayınladığı videosunda masasında bulunan, Ziya Gökalp'ın Türkçülüğün Esasları kitabına ilişkin olarak, “Okunmasında yarar var” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüyle ilgili kanun teklifi vereceğini söylediği açıklamasıyla ilgili de Bahçeli şu yanıtı verdi:

"Başörtüsü meselesi Türkiye'de 414 milletvekilinin katılımıyla çözülmüş bir meseledir. Şimdi siyaset öncesi helalleşme kisvesi altında istismar etmenin anlamı yoktur. Böyle bir yasa geldiğinde, MHP geçmiş dönemde başörtüsü konusunda vermiş olduğu Meclis kararının arkasında durur, yeni karara da ihtiyaç olmadığını söyler. Eğer Kılıçdaroğlu, başörtüsüne bu kadar hassasiyet gösteriyorsa milletvekillerinden başlasın."

Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretine ilişkin soruya Bahçeli, “ABD ziyareti bir çıkışsa gitmesinde yarar var. Biden zaten kürsüde, yolda yolunu şaşırır hale gelmiştir” karşılığını verdi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor Bilal Erdoğan ile Mustafa Varank arasında ıstakoz ‘goyguyu’ Ne rota ne de ortak değiştirebilir CHP’de grup başkanvekilliği yarışı Ömer Çelik’ten ‘kabine değişikliği’ açıklaması