Bahman Ghobadi, Türkiye’deki sanatçılara seslendi: Sesinizi duyarlarsa daha çok cesaret bulacaklar

Ghobadi, "Eğer İran'daki sanatçılar sizin sesinizi duyarsa kendi insanlarını desteklemek konusunda daha cesur olacaklar" dedi.

İranlı Kürt yönetmen Bahman Ghobadi, İran’da devam eden protestolara ilişkin Türkiye’deki sanatçılardan destek istedi.

İran’da Mahsa Amini'nin katledilmesi sonrasında yayılan protestolar devam ediyor. İran devlet televizyonuna göre protestolarda en 35 kişi öldü. İnsan hakları örgütleri ise can kaybının 50'yi aştığını belirtti.

Dünyaca tanınan İranlı Kürt yönetmen Bahman Ghobadi sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda Türkiye’deki sanatçılardan destek istedi. “Size ihtiyacımız var” diyen Ghobadi, “Desteğiniz sivil protestolar için müthiş etki yapabilir. Lütfen İranlıların yanında durun” ifadelerini kullandı.

Ghobadi, yayınladığı videoda şunları söyledi: “Desteğiniz sivil protestolar için müthiş etki yapabilir. Lütfen İranlıların yanında durun. Eğer İranlı sanatçılar sizin sesinizi duyarsa kendi insanlarını destelemek için daha çok cesaret bulacaklar. Size ihtiyacımız var.”

Bu gönderiyi Instagram'da gör
Bahman Ghobadi (@bahman_ghobadi)'in paylaştığı bir gönderi

Günün Manşetleri için tıklayın

Çok Okunanlar
DSÖ verileri: En çok alkol tüketen 10 ülke Javier Milei’nin hezeyanları Tesla'nın karı ilk çeyrekte yüzde 55 azaldı İngiltere'nin tepki çeken göçmen planı parlamentodan geçti Dünya emek gündeminden