Bakan Özer: 'Bu ülkede matematik, yabancı dil öğretilemiyor’ söylemini tarihin çöplüğüne gömeceğiz

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Nasıl mesleki eğitimde ‘Aradığım elemanı bulamıyorum’ retoriğini tarihin çöplüğüne adım adım gömüyorsak ‘Bu ülkede matematik, yabancı dil öğretilemiyor’ söylemini inşallah tarihin çöplüğüne hep birlikte gömeceğiz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,"İngilizce Öğretimi ve Yaz Okulları İngilizce Kurslarına Yönelik İş Birliği Protokolü"nün imza törenine katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Başöğretmen Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen protokol imza töreninde konuşan Bakan Özer, “Bizim mesleki eğitimde yapmış olduğumuz sektörlerle iş birliği kapasitesini artık eğitim verdiğimiz tüm alanlara yaymaktan, genişletmekten dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Bizler son zamanlarda eğitimdeki paradigmayı değiştirmeye başladık” ifadelerini kullandı.

Özer, yabancı dilin başarının yakalanamadığı alanlardan birisi olduğunu ifade ederek, “Yabancı dil eğitimi yıllardan beri eğitim sistemimizde yaygın bir şekilde tüm okullarımızda başarıyı yakalayamadığımız alanlardan birisi. Bu amaçla MEB olarak bu dönem İngilizce eğitiminden başlayarak İngilizceyi ana odağımıza koyarak ve İngilizceyi bir gramer öğretiminin ötesine geçirerek onu günlük yaşam kodlarıyla, onu günlük yaşamda kullanacak ve yaz okullarında bir ders anlatımı şeklinde değil, yeni metodolojileri, yeni yaklaşımları eğitimin içerisine derç edilişi şeklinde yeni bir yaklaşımı ilk kez yaz okullarında uygulayacağız” dedi.

"TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE GÖMECEĞİZ"

“Artık eğitimimizi eğitim-üretim-istihdam döngüsünü güçlendirecek şekilde yeniden şekillendireceğiz” diyen Bakan Özer, şunları söyledi:

“Yeni bir açılım yapacağız, onu da kamuoyuna duyurmak isterim. Destekleme Yetiştirme Kurslarında biz Türkçe, matematik ve fen bilimlerinde öğrencilerimize destek veriyoruz. Yabancı dille ilgili başlatmış olduğumuz bu seferberliği, yaz okulunu 2022-2023 eğitim-öğretim yılından itibaren Destekleme Yetiştirme Kurslarıyla birlikte yeniden şekillendireceğiz. 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren Türkçe, matematik ve fen bilimlerine ilave olarak ilk kez İngilizce ve Arapçadan da Destekleme Yetiştirme Kursları açacağız.

Bu kurslarda İngilizce veya Arapça yeni yaklaşımları deneyerek, nasıl mesleki eğitimde ‘Aradığım elemanı bulamıyorum’ retoriğini tarihin çöplüğüne adım adım gömüyorsak ‘Bu ülkede matematik, yabancı dil öğretilemiyor’ söylemini inşallah tarihin çöplüğüne hep birlikte gömeceğiz.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
17 üniversiteden yabancı öğrencilerle ilgili ortak bildiri Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, 'taban maaş' için toplanan imzaları MEB'e sundu AYM, YÖK’e ‘Dur’ dedi Bakanlıktan ÇEDES itirafı Türkiye’de Köy Enstitüleri, Küba’da Lenin Lisesi