Bana kadınlar anlatsın

BirGün/KADIN

Türkiye’de kadınların medyada ve kamusal alanda uzman, yazar, konuşmacı ve tartışmacı olarak görünürlüğü oldukça düşük. Erkek uzmanlar orantısız şekilde bu mecralarda daha fazla temsil ediliyor. Oysa Türkiye’de kadın erkek sayısı neredeyse eşit...

Kadınlar iş dünyasında, sivil toplumda, üniversitelerde, kamuda, her alanda var. Buna rağmen kamusal alanda hak ettikleri seviyede görünmüyor ve duyulmuyorlar. 'Bana Kadınlar Anlatsın' Türkiye’de Kadınların Medyada Görünürlüğünü İyileştirme’ projesi kadınların medyada uzman ve katkı sunan bireyler olarak görünürlüğünü artırmak amacıyla yola çıktı.

‘Sensiz Olmaz Sessiz Olmaz’ platformu, televizyon, gazete, çevrimiçi haber sitelerinin yanı sıra sivil toplum ve özel sektör toplantılarında da kadın uzmanlara dengeli bir şekilde yer verilmesini sağlamak üzere farklı disiplinlerden kadın uzmanların profillerinden oluşan bir veri tabanı sunuyor; sürekli olarak güncellenen bu veri tabanı ile editör, gazeteci, televizyon yapımcısı, organizatör ve ilgili tüm paydaşların alanlarında uzman kadınlara kolaylıkla erişebilmesini sağlıyor.

‘Sensiz Olmaz Sessiz Olmaz’ platformu ve ‘Bana Kadınlar Anlatsın’ projesi kâr amacı gütmeyen bir sosyal girişim olarak faaliyet gösteriyor. “Uzman olduğum alanda konuşmak, katkı sunmak isterim” derseniz platforma kaydolmak için kare kodu okutabilirsiniz!

Günün Manşetleri için tıklayın

Çok Okunanlar
ABD’de ölü bulunan Yağmur Taktaş'ın ailesi, Andre Can F.'den şikayetçi oldu 5 gündür kayıp olan Pınar Gültekin'in cansız bedeni bulundu Siz misiniz tek adamın kararına itiraz eden? ‘Önce yaraladılar sonra saldırdılar’ Sosyal medyadan yardım çağrısı yapmıştı: Komşusunu tecavüz ve ölümle tehdit eden erkek gözaltında