Baro başkanını gözaltına alan polisler hakkında 'soruşturma izni' verilmedi

Eski Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez'i 'kimlik sorma' tartışması sonrası gözaltına alan polisler hakkında, İskenderun Kaymakamlığı tarafından ‘herhangi bir kusur bulunmadığı’ gerekçesi ile soruşturma izni verilmedi. Dönmez, “2,5 yıl savcılıkta bekleyen evrak, kaymakama geldikten sonra 1 ayda soruşturma yapılmadan karara bağlanmış. Demek öyle, sayın kaymakam..!” sözleri ile karara tepki gösterdi.

Eski Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez’i kimlik kontrolü tartışması sonrası gözaltına alan polisler hakkında, ‘kusur bulunmadığı’ gerekçe gösterilerek soruşturmaya izin verilmedi.

İskenderun Kaymakamlığı tarafından Dönmez’e gönderilen belgede, Dönmez’in kendisini kimlik tespiti için emniyete götürmek isteyen polislere direndiği ve konu il ilgili polislerin herhangi bir kusurlarının bulunmadığı öne sürüldü.

Ekrem Dönmez, sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımla İskenderun Kaymakamlığı tarafından kendisine iletilen belgeyi paaylaşarak şu notu düştü:

"'Ben devletim, herkese eziyet edebilirim' diyenlere, İskenderun Kaymakamı da 'Evet, siz devletsiniz herkese eziyet edebilirsiniz' demiş. 2,5 yıl savcılıkta bekleyen evrak, Kaymakama geldikten sonra 1 ayda soruşturma yapılmadan karara bağlanmış. Demek öyle, sayın kaymakam!”

NE OLMUŞTU?

Eski Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, İskenderun ilçesinde bir lokantada 29 Temmuz akşamı polislerle arasında geçen kimlik kontrolü tartışmasının ardından gözaltına alınmıştı.

Kimliğini sorgulamak isteyen polise dayanağını soran Dönmez, çıkan tartışmanın ardından karakola götürülmüştü. Dönmez ve “Biz devletiz kanunsuz iş yapmayız” diyen polisler birbirinden şikayetçi olmuştu.

Uygulamaya Türkiye Barolar Birliği ve birçok barodan çok sert tepki gelmişti. İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, “Polislere tavrını ve açıklamalarını şiddetle kınıyoruz” demişti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Erdoğan ekonomik krizi kabul etti; asgari ücret zammına kapıyı kapattı Yaşlı yoksulluğu patlaması yaşandı İmamoğlu 'kırık sandalye' olayını anlattı: Erdoğan'a verdiği yanıtı söyledi Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı Erdoğan ve Altınok'un geçen hafta açtığı kulenin son durumu kameralara yansıdı