Batman’da sürgün protestosuna müdahale

Batman’da KESK üyeleri, 3 sosyal hizmet uzmanının koruyucu ekipman talep ettikleri için sürgün edilmesini protesto etmek istedi; ancak polis müdahalesiyle karşılaştı

HABER MERKEZİ

KESK Batman Şubeler Platformu, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi 3 sosyal hizmet uzmanının sürgün edilmesini dün basın açıklaması yaparak protesto etmek istedi; ancak polis buna izin vermedi. Kamu emekçilerine gaz ve plastik mermiyle müdahale eden polis 8 kişiyi gözaltına alındı.

Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğü’nde çalışan 3 sosyal hizmet uzmanı Vefa Sosyal Yardım Projesi’nde görevlendirilmiş ancak emekçilere hiçbir koruyucu ekipman verilmemişti. Koruyucu ekipman olmadan yardım dağıtamayacaklarını bildiren emekçiler, bu nedenle haklarında başlatılan soruşturmanın sonucunda başka şehirlere sürgün edilmişti.

8 gözaltı

KESK üyeleri, sürgün kararlarına karşı dün İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapmak istedi. Binanın önünü ablukaya alan polis ise Valiliğin yasak kararını gerekçe göstererek buna izin vermedi. HDP Milletvekilleri Nejdet İpekyüz, Ayşe Acar Başaran, Feleknas Uca ve Mehmet Rüştü Tiryaki’nin de destek verdiği kamu emekçileri ise açıklama yapmakta ısrar etti.

“Hukuksuz sürgünler durdurulsun” pankartı açan emekçiler, açıklama yaptıkları sırada polis müdahalesiyle karşılaştı. Polis gruba plastik mermi ve gazla müdahale etti. SES Batman Şube Eşbaşkanı Deniz Topkan, Eğitim Sen Genel Sekreteri Welat Kaya, KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy’un da aralarında olduğu 8 sendikacı gözaltına alındı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emeklilerin promosyon ödemeleri bugün başlıyor Akkuyu emekçileri iş bıraktı Trabzon’da alt yapı çalışması sırasında göçük: 3 işçi öldü İnşaatlarda ücret ödenmiyor: Bir tuğla dahi dizilmeyecek! Tekeller kâr için emekçi kıyımında