Bayramda İstanbul'u sağanak yağış bekliyor

Kurban Bayramı'nda Karadeniz ve Marmara Bölgesi için su taşkınlarına sebep olabilecek sağanak yağmur beklendiğini açıklandı. Havanın Akdeniz'de aşırı nemli, Ege'de ise fırtınalı olması bekleniyor.

İstanbul, Bursa, Eskişehir, Ankara, Kütahya, Batı Karadeniz, Bolu, Karabük, Kastamonu ve Zonguldak dahil cumartesi öğleden sonra pazar ve pazartesi günü için sağanak yağış uyarısı yapıldı.

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, başta Marmara Bölgesi ve Karedeniz için şiddetli yağış uyarısı yaptı.

Bayram tatilini Ege'de geçirecekler için de fırtına uyarısı geldi.

Ege'de bayram boyunca fırtınanın etkilil olacağını söyleyeb Çalışkan, "Ege'de rüzgarlar durulmuyor. Cuma ve cumartesi hızında biraz azalma olsa bile yine sert ama pazardan itibaren, pazar, pazartesi, salı ve çarşamba günleri Ayvalık, Çeşme, Kuşadası ve Bodrum hattında fırtınaya yakın esecek rüzgarlar o yüzden denize açılmak bazı koylarda denize girmek sörf yapmak oldukça tehlikeli. Bayram sonuna kadar çok şiddetli rüzgarlar olacak o bölgelerde" dedi.

SICAKLIK ARTACAK

Akdeniz bölgesine tatile gidecekleri ise bunaltıcı bir hava bekliyor.

Çalışkan Akdeniz Bölgesi için "Akdeniz'de ise nem orta seviyedeydi, pazardan itibaren nem oranı artıyor o yüzden daha da bunaltıcı bir hava olacak.Antalya'da,İskenderun'da, Mersin'de daha sıcak bir hava olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak? (İstanbul-Ankara-İzmir'de Bayramı tatilinde hava durumu nasıl olacak? - 3

Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak? (İstanbul-Ankara-İzmir'de Bayramı tatilinde hava durumu nasıl olacak? - 4

Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak? (İstanbul-Ankara-İzmir'de Bayramı tatilinde hava durumu nasıl olacak? - 5

Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak? (İstanbul-Ankara-İzmir'de Bayramı tatilinde hava durumu nasıl olacak? - 6

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Özgür Özel'den Erdoğan'ın 'yeni anayasa' teklifine yanıt AİHM'den ByLock davasında hak ihlali kararı: Türkiye tazminat ödeyecek Koç Holding'den 'dolandırıcılık' açıklaması Erdoğan açıkladı: Özgür Özel görüşmesinde 'yeni anayasa' teklifinde bulunacak Ali Erbaş, Arapça soruyu anlamadı: Türkçeye çevrilmesini istedi