Bekir Bozdağ'dan İmamoğlu'na: "Hayırlı olsun mağduriyeti"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, belediyelerin yabancı temsilcilik mensuplarıyla görüşmesinin Dışişleri Bakanlığı'nın iznine bağlanmasına tepki gösteren İBB Başkanı İmamoğlu'nu, "Maşallah Ekrem Bey de iyi bir gayret göstermiş. Kendine buradan bile bir mağduriyet devşirdiğini görüyorum. Hayırlı olsun mağduriyeti" ifadeleriyle hedef aldı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yabancı misyon temsilcileriyle yapacağı görüşmelerin Dışişleri Bakanlığı'nın iznine bağlanmasını eleştirmesine ilişkin değerlendirmede bulundu. Bozdağ, "Maşallah Ekrem Bey de iyi bir gayret göstermiş. Kendine buradan bile bir mağduriyet devşirdiğini görüyorum. Hayırlı olsun mağduriyeti" dedi.

Bozdağ ayrıca, İsveç ve Finlandiya'ya bu ülkelerde bulunan ve Türkiye'nin 'terörist' olarak tanımladığı kişilerin iadesine yönelik talepleri hatırlatan yazının da Dışişleri Bakanlığına gönderildiğini, buradan da ilgili ülkelere iletileceğini açıkladı.

Bozdağ, Haber Global televizyonundaki canlı yayında soruları yanıtladı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'DAHA ÖNCEKİ RET KARARLARI ANLAŞMALARA AYKIRI'

Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan üçlü muhtıranın hatırlatılması üzerine Bozdağ, iade taleplerinin uluslararası ve ülkeler arası anlaşmalara uygun olduğunu söyledi. Bozdağ, NATO Zirvesi'nde imzalanan üçlü muhtıra çerçevesinde adalet, istihbarat ve güvenlikten oluşan izleme komitesinin oluşturulduğunu kaydetti.

Taleplerin yenilendiğini, bu taleplerin ilgili ülkelere gideceğini ifade eden Bozdağ, taleplerin ülkeler arası anlaşmalara göre gönderildiğini vurguladı.Bekir Bozdağ, daha önceki ret kararlarının anlaşmalara aykırı verildiğini savundu ve ülkeler arası anlaşmaya uygun davranılmasının istenildiğini dile getirdi.

BELEDİYELERİN YABANCI TEMSİLCİLİK MENSUPLARIYLA GÖRÜŞME YAPMASININ İZNE BAĞLANMASI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yabancı misyon temsilcileriyle yapacağı görüşmelerin Dışişleri Bakanlığı'nın iznine bağlanmasını eleştirmesine ilişkin de konuşan Bozdağ, şunları söyledi:

"Valiliğin yazısında sayın bakanlarımız, valilerimiz dahil diyor, onlar da haber vererek yapacak diyor. Belediye başkanına demiyor, valiye de diyor, sen de yapacaksan böyle yapacaksın... Öbürleri de böyle yapıyor ve bu yazı idarede görev alan herkese iletilen genel bir yazıdır, kimseye özel yapılmış bir düzenleme değildir. Bu genel düzenlemeden kendisine yapılmış özel bir düzenleme gibi bir sonuç çıkarmak fevkalade yanlıştır. O zaman ben adalet bakanı olarak ne diyeceğim? Ben daha önce de bakanlık yaptım. Hiçbir büyükelçi görüşmesine Dışişleri Bakanlığı'na haber vermeden yapmadık. Bazısına da oradan temsilci aldık. Bizde dış politik şeylerle ilgili uluslararası hukuk dış ilişkiler genel müdürlüğümüz var. Bu konuda çok yetkin arkadaşlar var. Buna rağmen biz oradan yetkileri alırız dışarı giderken keza bakanlık olarak onu yaparız. İşin doğrusu Cumhurbaşkanlığı'nın yazısı ortaya koyuyor. Ve bunu da illere tebliğ ediliyor. Bütün yöneticilere dönük bir yazı. Buradan özel sonuç çıkarmak büyük bir gayret ister. Maşallah Ekrem Bey de iyi bir gayret göstermiş. Kendine buradan bile bir mağduriyet devşirdiğini görüyorum. Hayırlı olsun mağduriyeti."

AA

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
CHP'li Yavuzyılmaz: "Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan'ın toplam maaşı 801 bin TL" Steinmeier ve Erdoğan'a İsrail'le ilgili zor sorular Araç harcamasında 13 yılda 35 kat artış Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile CHP lideri Özel bir araya geldi Kütahya Belediye Başkanı, eski borçları belediye binasına astı