Berat Albayrak, Danıştay kararı öncesi Necip Fazıl’ın ‘Ayasofya’ sözlerini paylaştı

Ayasofya’nın ibadete açılıp açılmayacağı konusunda Danıştay’ın kararı beklenirken, Berat Albayrak’tan manidar bir paylaşım geldi.

Danıştay’ın açıklayacağı Ayasofya kararı beklenirken, Erdoğan’ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan konuyla ilgili manidar bir paylaşım geldi.

Albayrak, Necip Fazıl Kısakürek’in “Ayasofya Hitabesi” olarak bilinen ve TRT arşivlerinde yer alan 55 yıl önceki görüntülerini paylaştı.

Albayrak tweetinde, “Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in 55 yıl önce dediği gibi: Bekleyin Gençler!!! Ama bugün ama yarın Ayasofya açılacak!" ifadelerine yer verdi.

Söz konusu görüntülerde, Kısakürek’in ağzından şu ifadeler duyuluyor:

“Gençler! Bugün mü, yarın mı, bilemem; fakat Ayasofya açılacak!.. Türkün bu vatanda kalıp kalmayacağından şüphesi olanlar, Ayasofyanın da açılıp açılmayacağından şüphe edebilirler. Ayasofya açılacak Hem de öylesine açılacak ki, kaybedilen bütün manalar, zincire vurulmuş kan revan içinde masumlar gibi, ağlaya ağlaya, üstünü başını yırta yırta onun açılan kapılarından dışarıya vuracak!..”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’liler sarayın müdavimi olmuş Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor Özgür Özel randevu isteyeceklerini açıkladı: Erdoğan'la görüşme ne zaman olacak? Askeri üniformayla servis yapılan restoranda 3 gözaltı Görevine iade edilen akademisyene bir yıldır oda verilmedi