Biden, cinsel tacizle suçlanan New York Valisi Cuomo'yu istifaya çağırdı

ABD Başkanı Joe Biden çok sayıda kadına cinsel tacizde bulunmakla suçlanan New York Valisi Andrew Cuomo'ya istifa etmesi çağrısında bulundu.

ABD'nin New York Eyalet Valisi Andrew Cuomo hakkında başlatılan soruşturmada, Cuomo'nun kendi ofisindeki personel de dahil birçok kadına cinsel tacizde bulunduğu tespit edildi.

Soruşturmanın sonuçlarını açıklayan New York Savcısı Letitia James, Cuomo'nun federal ve eyalet yasalarını ihlal ettiğini söyledi.

Geçen yıl pek çok kadın, Cuomo'ya cinsel istismar suçlaması yöneltmişti.

Vali, kimseye uygunsuz temasta bulunmadığını belirtmiş, istifa çağrılarını reddetmişti.

Soruşturma kapsamında, Vali'nin ofisinde çalışan ve şikayette bulunan kendi personeli de dahil yaklaşık 200 kişiyle konuşuldu.

ABD Başkanı Joe Biden da çok sayıda kadına cinsel tacizde bulunmakla suçlanan New York Valisi Andrew Cuomo'ya istifa etmesi çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden, düzenlediği basın toplantısında, cinsel tacizle suçlanan New York valisi Andrew Cuomo içi istifa çağrısında bulundu, New York Başsavcılığının Cuomo hakkındaki taciz iddialarına ilişkin yürüttüğü soruşturmanın tamamlanmasının ardından, "İstifa etmesi gerektiğini düşünüyorum." dedi. ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer ve Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'den de benzer çağrılar geldi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Bursa’da vahşet: Hamile kadını cinsel ilişki sırasında öldüren erkekten çirkin savunma Oyuncu Hayal Garip, şiddete maruz bırakıldığını açıkladı İntihar girişiminde bulunan Zelal: Abilerim istismar etti, ailem intihara zorladı Uşak Üniversitesi'nde taciz skandalı: Öğretim görevlisi açığa alındı Kütahya'da bir erkek, evli olduğu hamile kadını katletti!