Biden: Türkiye'deki depremler, 100 yılı aşkın süredir bölgede yaşanan en büyük depremlerden

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem hakkında konuşan ABD Başkanı Biden, "Bu, 100 yılı aşkın bir süredir bölgede yaşanan en büyük depremlerden biri" ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye ve Suriye'yi etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin şiddetine işaret ederek, "Bu, 100 yılı aşkın bir süredir bölgede yaşanan en büyük depremlerden biri" dedi.

Biden, ekonomi planlarını anlatmak üzere ziyaret ettiği Wisconsin'de konuştu.

Konuşmasına, Amerikan halkının düşünce ve dualarının Türkiye ve Suriye'de depremlerden etkilenenlerle birlikte olduğunu söyleyerek başlayan Biden, "Bu, 100 yılı aşkın bir süredir bölgede yaşanan en büyük depremlerden biri" ifadesini kullandı.

"Deprem inanılmaz derecede güçlüydü, önemli artçı sarsıntılar ve ikinci bir deprem yaşandı" diyen Biden, düşüncelerinin bu trajediden etkilenenlerle birlikte olduğunu söyledi.

"AMERİKAN ORDUSU YARDIMA HAZIR"

Biden, depremin ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aradığını belirterek, ABD'nin, arama-kurtarma ekipleri dahil tam desteğini NATO Müttefiki Türkiye'ye sunduğunu aktardı. Başkan Biden, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı ve Avrupa'daki Amerikan ordusunun da Türkiye'de deprem bölgesinde yardıma hazır olduğunu söyledi.

(AA)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Rusya'dan dikkat çeken F-16 mesajı Dolar milyarderleri listesi: İstanbul ilk kez Avrupa'da ilk 5'e girdi! 2024 Avrupa Parlamentosu seçimleri: Avrupa’yı sağ mı yönetecek? Belçika Başbakanı: PKK için gösteri tolere edilemez Avustralya Alice Springs'te 18 yaş altına sokağa çıkma yasağı