Binance'den SEC hamlesi: Dolar cinsinden para yatırma işlemleri durduruluyor

Binance, ABD'deki bağlı ortaklığı Binance US'un, SEC'in açtığı dava nedeniyle ABD doları cinsinden para yatırılmasının durdurulacağını açıkladı. Binance hedef haline getirildiklerini, yöneltilen iddiaların haksız ve temelsiz olduğunu, zamanında para çekme süreçlerinin tamamlanması için tüm dolar cinsinden para yatırmalarının ya da alım emirlerinin durdurulması kararını aldıklarını açıkladı.

Kripto para borsası Binance, ABD'li düzenleyici kurumların, şirket ve CEO Changpeng Zhao aleyhine dava açmasının ardından dolar cinsinden para yatırma işlemini askıya aldığını ve bankacılık ortaklarının para çekme işlemlerini de 13 Haziran itibarıyla durdurmaya hazırlandığını açıkladı.

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance'in ABD birimi olan Binance US, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada bir süre yalnızca kripto para işlemlerinin gerçekleştirildiği bir platforma geçiş yapmak üzere "proaktif adımlar" attığını açıkladı.

Şirket, müşterilerine gönderdiği notta kripto para cinsinden işlemler, stake yani kripto para cüzdanına para kitleme işlemi, para yatırma ve çekme işlemlerinin devam edeceğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Bu hafta, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto borsası Binance ve Coinbase’a karşı çeşitli önlemler alırken Avrupa Birliği (AB) ise kripto sektörü için bir düzenleyici paketi de onaylamıştı. SEC, pazartesi günü (5 Haziran) Binance ve CEO'su Changpeng Zhao'ya dava açtıktan bir gün sonra bir diğer kripto para borsası Coinbase'e de dava açarak kripto piyasası üzerindeki baskıyı artırmıştı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
ABD medyası: İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliğini veto etti Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor Türkiye’de Köy Enstitüleri, Küba’da Lenin Lisesi Nazi sloganı kullanan AfD'li siyasetçi yargılanıyor: Trump'tan esinlenmiş