Bir hekim daha koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sibel Pekcan, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. TTB, Sağlık Bakanlığı’na salgının bitmediğini hatırlattı.

HABER MERKEZİ

Denizli Pamukkale Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sibel Pekcan, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Salgının başından beri yaşamını yitiren sağlık çalışanı sayısı 557’ye çıktı. Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık Bakanlığı’na “Pandemi bitmiş gibi davranmaktan vazgeçmeye, bilimsel ve şeffaf yöntemlerle toplum sağlığını korumaya çağırıyoruz" çağrısı yaptı.

TTB’den yapılan açıklamada "Denizli Pamukkale Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sibel Pekcan'ı Covid-19 nedeniyle kaybettik. Ailesine ve tüm sağlık camiasına başsağlığı diliyoruz. Covid-19 nedeniyle yitirdiğimiz sağlık çalışanlarına 9 ay sonra bir yenisinin eklenmesi, pandeminin ve etkilerinin bitmediğinin göstergesidir. Sağlık Bakanlığı'nı pandemi bitmiş gibi davranmaktan vazgeçmeye, bilimsel ve şeffaf yöntemlerle toplum sağlığını korumaya çağırıyoruz" denildi. TTB verilerine göre, pandeminin başladığı 2020 yılından bu yana vefat eden toplam sağlık çalışanı ise 557’ye çıktı" ifadelerine yer verildi.

YILIN HEKİMİ SEÇİLMİŞTİ

Pekcan, Ocak 2020’de de koronavirüse yakalanmış ve üç aylık tedavisinin ardından iyileşmişti. Pamukkale Üniversitesi, Pekcan’a koronavürüse karşı çalışmalarından dolayı14 Mart Tıp Bayramı’nda ‘Yılın Hekimi’ ödülünü vermişti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Görevine iade edilen akademisyene bir yıldır oda verilmedi Zam yok, açlık var CHP'den 1 Mayıs açıklaması: Taksim Meydanı çağrısı yapıldı Bakan Işıkhan'dan net açıklama: Asgari ücrete ara zam olacak mı? Maaş ödemeyen fabrikada diz boyu usulsüzlük