Bir kadının bir erkeği parmağıyla ezdiği döviz, 'cumhurbaşkanına hakaret' sayıldı

Karaburun Kadın Plaftormu 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında gerçekleştirdiği yürüyüşte, bir kadının bir erkeği parmağıyla ezdiğini karikatürize edilen döviz, cumhurbaşkanına hakaret sayıldı.

BİRGÜN EGE

Karaburun Kadın Plaftormu 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında açıklama gerçekleştirdi. Kadınlar, Karaburun keçi heykelinden Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında bir kadın tarafından taşınılan, kadının bir erkeği parmağıyla ezdiğini karikatürize edilen döviz, cumhurbaşkanına hakaret sayıldı.

Dövizi taşıyan kadın, eylem sonrasında ifadesi alınarak serbest bırakıldı.

Karaburun Kadın Platformu tarafından yapılan açıklamada, “Uluslararası istatistiklerde Türkiye toplumsal cinsiyet eşitliğinin gereklerini yerine getirme açısından son sıralarda. Yılın başından beri 339 kadın boşanmak istediği eşi, eski eşi, sevgilisi, hiç tanımadığı biri tarafından katledildi. Cinayetlere zaman zaman intihar süsü verildi ama öldürenin mutlaka erkek olduğu gerçeği hiç değişmedi. Toplumun kadına biçtiği evi çekip çevirme, çocuk ve yaşlılara bakma rolleri kadının omuzlarındaki yükü artırıyor. Diğer yandan kadınların kendi fiziksel, sosyal ve ekonomik güvenliklerini sağlama sorumlulukları var; bu, birçok kadın için öldürülmemek, hayatta kalmayı başarmak mücadelesi demek. Kısacası, kadının en temel talebi hayatta kalmak, öldürülmemek!” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hayatın her alanında bizleri hapsetmeye çalıştığınız karanlığa karşı mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz. Hayatlarımızın, haklarımızın çalınmasına, dinci-gerici politikalar dayatılarak karanlığa ve hiçliğe hapsedilmek istenmemize isyanımız var. Aileyi güçlendirme politikası diyerek kadınları ev içi köleliğe hapsetmek istemenize isyanımız var. Biz dünyanın yarısıyız. Savașa karşıyız. Barış talebimizi dile getirmekten hiç vazgeçmeyeceğiz ve barışa olan inancımızı yaşatacağız. Son olarak ‘Selam olsun İranlı kadınlara’ diyoruz. Mollaları dize getirme mücadeleleri hepimize örnek olsun"

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’li Menemen Belediyesi’nde işçi kıyımı: "Köprüyü geçer geçmez gözünü işçilere dikti” TOKİ inşaatında hatalar olduğu ortaya çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali başladı Mücadele bütün Datça kıyıları için Su indirimi için ilk adım