Bir mahalleyi gençler değiştirdi

Bayraklı’nın Nafiz Gürman Mahallesi’nde 700’e yakın genç için önce Nafiz Gürman Gençlik Sosyalleşme ve Yardımlaşma Derneği sonra da Nafiz Gürman Spor Kulübü kuruldu: Çocuklar kötü alışkanlıklardan kurtuldu.

Fevzi Efe SEKİTMEZ

İzmir'in Bayraklı ilçesi Nafiz Gürman Mahallesi’nde kurulan Nafiz Gürman Gençlik Sosyalleşme ve Yardımlaşma Derneği gençleri zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmak mücadele ediyor. Dernek, mahallede kötü alışkanlıkların içerisinden gençleri çekip kurtararak mahallenin çehresini değiştirmeye çalışıyor.

Mahalledeki gençleri sokak ortamından ve kötü alışkanlıklardan kurtarma amacıyla derneği kurduklarını söyleyen Nafiz Gürman Gençlik Sosyalleşme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Harman, “2019 yılında bu çalışmaya başladık ancak derneğin 5 yıllık bir kurulma geçmişi var. İzmir depreminde ve Bayraklı da yaşanan sel felaketinde aktif olarak görev aldık. Bodrum yangınında da otuz kişilik ekibimizle görev aldık. 10’dan fazla gencimizi uyuşturucu ve kötü alışkanlıklarından kurtardık. Amacımız gençlere destek olmak. Ailelerin gözü arkada kalmıyor çünkü burada kötü alışkanlıklardan uzak durduklarını biliyorlar” dedi.

Harman İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve Bayraklı Belediyesi’nin yardımları sayesinde derneğin imkânlarının genişlediğini ifade ederek, “Derneğimizi kurduktan sonra geçen yıl Nafiz Gürman Spor Bir mahalleyi gençler değiştirdi Bayraklı’nın Nafiz Gürman Mahallesi’nde 700’e yakın genç için önce Nafiz Gürman Gençlik Sosyalleşme ve Yardımlaşma Derneği sonra da Nafiz Gürman Spor Kulübü kuruldu: Çocuklar kötü alışkanlıklardan kurtuldu Kulübünü kurduk. A takımımız dâhil olmak üzere 9 farklı kategoride gençlerimiz oynuyor. A takımımız ise 1’inci amatör kümede mücadele ediyor ve ilk yılımızda ligi 3’üncü sırada bitirdik. Gençleri bu şekilde elimizden geldiğince uyuşturucudan ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışıyoruz. Tunç Soyer ve Serdal Sandal’ın destekleriyle mahallemize futbol sahasını ve tesislerimizi kurduk. Derneğimiz aktif olarak birçok etkinlikte görev alıyor. Belediye aracılığıyla birlikte durumu olmayan ailelere yardım yapıyoruz, bu yardım işlerinde de uyuşturucudan kurtardığımız gençlerimiz aktif olarak çalışıyorlar” diye konuştu.

‘FUTBOL TAKIMI BİR ŞANS’

Nafiz Gürman Gençlik Sosyalleşme ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Gürkan Akbaba da derneğin ailelerle ve mahalleyle olan güçlü bağını vurguladı. Akbaba şunları söyledi: “Aileler çocuklarını tereddütsüz bize emanet ettiler ve bu şekilde kısa zamanda dernek daha hızlı büyüdü. Devlet okullarına yardıma gidiyoruz, boya yapıyoruz, sıra taşıyoruz, çöp topluyoruz. En küçüğünden, en büyüğüne kadar bu bölgedeki her yere yardıma koşuyoruz. Gençlerimizle birlikte bu işleri birlikte yapıyoruz. Bu mahalledeki dar gelirli insanların çocuklarına elimizden geldiğince destek olup hayatlarını kurtarmak istiyoruz. Futbol takımımız bunun için büyük bir şans. Şu anda alt yaş gruplarında oynayan bir kaleci kardeşimiz Süper Lig takımlarından Gaziantep FK takımının denemelerine çağrıldı. Bir başka oyuncumuzu da 1. Lig ekiplerinden Bodrumspor takip ediyor. Bizler bu şekilde mahallemizle ve mahallemizin dışında ihtiyacı olan herkesle her kurumla dayanışma içerisindeyiz, gücümüz yettiğince var olmaya devam edeceğiz.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’li Menemen Belediyesi’nde işçi kıyımı: "Köprüyü geçer geçmez gözünü işçilere dikti” TOKİ inşaatında hatalar olduğu ortaya çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali başladı Edebiyat-Sinema Buluşması İzmir’de Saldırıya uğrayan trans kadın Açelya: Ölüyoruz, kimsenin umurunda değil