BirGün gündeme getirmişti: Sanatçıların kadro isyanı karşılık buldu

Kamu personel reformu kapsamında kadroya geçme hakkı elde eden sözleşmeli personele, Bakanlık bünyesinde görev yapan sözleşmeli sanatçılar da dahil edildi. BirGün, sanat emekçilerinin kadro isyanı gündeme getirmiş, haberde sanat emekçilerinin yasa kapsamına alınması gerektiğine vurgu yapılmıştı.

Işıl ÇALIŞKAN

BirGün’ün gündeme getirdiği kadro bekleyen ve sözleşmeli çalışan personelin tepkisi üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, sözleşmeli personel kadrosunda düzenleme yaptıklarını ve kadro bekleyen sanatçıları kapsama dâhil ettiklerini açıkladı.

Gazetemizde dün, “Kadroyu bize çok gördüler” başlığı ile yayımlanan haberde, sayıları yüz binleri aşan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası gibi kurumlarda çalışan sanat emekçilerinin kadro isyanı vurgulanmıştı.

SANATÇILAR DA KAPSAMA DAHİL EDİLDİ

Haberde, yıllardır kadro bekleyen sanat emekçileri “Bizim yaşadığımız acılar o kadar büyük ki, bu bir parça nefes olacaktı. Bir parça güvence olarak yansıyacaktı ama bunu da bize çok gördüler. Sanat emekçilerinin yasa kapsamına alınmasını ve bu haksızlığa bir an önce son verilmesini bekliyoruz” demişti.

Haberimizin ardından bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sanatçıları da kapsama dâhil ettiklerini açıkladı. Bilgin, sözleşmeli personele kadro düzenlemesinde kapsamın genişlediğini belirterek, “Sözleşmeli öğretmenleri, uzun süredir güvence sorunu yaşayan 50-D’li araştırma görevlilerini ve sözleşmeli Kültür Bakanlığı sanatçılarını da kapsama dâhil ediyoruz. Uzun yılların sorunlarını çözüyor ve sözleşmeli çalışanları kadroya geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

MECLİS’E DE TAŞINMIŞTI

Öte yandan CHP Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi de AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı kadroya geçecek sözleşmeli personeller arasında sözleşmeli sanatçıların olmamasına tepki gösterdi. Konuyu Meclis gündemine taşıyan İlgezdi, hem Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a hem de Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a “Sözleşmeli sanatçılar neden kapsam dışı kalmıştır?” diye sordu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Şair Haydar Ergülen'den 'vize' isyanı Kaybolma sanatı Zülfü Livaneli’ye ‘Yılın En İyi Hikâye Ödülü’ Müziği bırakan Deniz Tekin İngilizce öğretmeni oldu Aşkın Nur Yengi’den emekli aylıklarına gönderme