BirGün skandalı ortaya çıkardı, Kızılay maden suyu üretimini durdurdu!

BirGün'ün Kızılay'ın Afyon maden suyu fabrikasındaki skandal görüntüleri ortaya çıkarmasının ardından üretimin durdurulduğu ortaya çıktı. Fabrika personeli yıllık izne çıkarıldı. Yönetimin fabrika personeline gönderdiği mesajda 3 Nisan Pazartesi gününe kadar üretim yapılmayacağını bildirdi. Kızılay’ın Genel Müdürü Kul ise bir açıklama yapmadı.

İsmail ARI

Migros’un maden suyunda yoğun miktarda arsenik tespit ederek binlerce şişe maden suyunu iade ettiği ortaya çıkan Kızılay’a dair tartışmaların sonu gelmiyor.

Kızılay’ın Afyon’daki maden suyu fabrikasında bir süre önce çekilen görüntüleri 21 Mart Salı günü "Halkı zehirlemişler” başlıklı haberiyle duyurdu.

Gündem olan skandal görüntülerde fabrikada maden suyunun dinlendirildiği bölümün içler acısı halde olduğu görüldü. Havuz olarak adlandırılan alanın duvarları ve tavanındaki rutubet ile kirlilik ise alanın hijyenden ne kadar uzak olduğunu gözler önüne serdi. Maden suyunun depolandığı alanda duvarların yosunlaşmaya başlığı da görüldü.

3 NİSAN'A KADAR ÜRETİM DURDU

Kızılay’ın haberin yayımlandığı 21 Mart günü fabrikada üretimi durdurduğu açığa çıktı. Fabrikada maden suyu üretiminde çalışan personele, 27 Mart pazartesi günü sabah 08.00’a kadar üretime ara verildiği bildirildi. Personelden yıllık izin dilekçesi doldurmaları istendi.

Kızılay yönetimi fabrika personeline gönderdiği yeni mesajda 3 Nisan Pazartesi gününe kadar üretim yapılmayacağını bildirdi.

Maden suyunu üreten Kızılay’a bağlı Kızılay İçecek Şirketi’nin Genel Müdürü Metin Kul ise konuya ilişkin bir açıklama yapmadı, BirGün’ün sorularını yanıtsız bıraktı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Askeri üniformayla servis yapılan restoranda 3 gözaltı Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı Beyoğlu Belediyesi, Karaköy sahilini tekrar kamuya açtı Özgür Özel açıkladı: Erdoğan'la yüz yüze bir görüşmemiz olacak Erdoğan'dan seçim yorumu: Şımaranlar, farklı heveslere kapılan zavallılar var