BirGün’ün haberi Meclis gündeminde: Adı skandallarla anılan firmaya TSK’nin cephanelik inşası nasıl teslim edildi?

Gazetemiz BirGün’ün “Rant cephaneliği” başlığıyla duyurduğu haber Meclis gündemine taşındı. TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi ve CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, TSK’ye ait cephaneliğin, AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından skandallarla anılan Sarıdağlar İnşaat’a 358 milyon TL’ye inşa ettirilmesini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

İsmail ARI

CHP’li Bayraktutan İçişleri Bakanı Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, “Milli Savunma Bakanlığı’na ait Konya’nın Selçuklu ilçesinde bulunan ve cephanelik olarak bilinen 47’nci Mühimmat Bölük Komutanlığı’nın arazisi Konya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiş, 1 milyon 895 bin metrekarelik araziye sahip olan cephaneliğin Çumra ilçesine taşınacağı açıklanmıştır. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Uğur İbrahim Altay 2021 yılında yaptığı açıklamada, mevcut cephanelik arazisini aldıklarını ve bunun karşılığında da Çumra’ya kurulacak yeni cephaneliğin yapımını üstlendiklerini ifade etmiştir. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını üstlendiği yeni cephaneliği inşa ettirmek için iki ayrı ihale düzenlenmiş ve Bingöl merkezli Sarıdağlar İnşaat’a toplam 358 milyon TL’lik iki ihale verilmiştir” ifadelerini kullandı.

BU İHALEYİ ALACAK LİYAKAT SAHİBİ FİRMA YOKMU?

“Cephaneliğin inşa ettirildiği Sarıdağlar İnşaat, daha önce Erzurum’da inşa ettiği kayak pistlerinin iki defa çökmesiyle gündem olduğunu ve şirketin skandallarla anıldığını vurgulayan Bayraktutan, İçişleri Bakanı Soylu’ya şu soruları yöneltti:

1- Sarıdağ İnşaat son 10 yılda kamudan kaç ihale almıştır? Bu ihaleler neticesinde şirkete ne kadar ödenmiştir?

2- Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını üstlendiği yeni cephaneliği inşa ettirmek için açılan ihaleler hangi gerekçeyle Pazarlık usulüyle yapılmıştır?

3- Adı skandallarla anılan bir firmaya Türk Silah Kuvvetleri’nin cephanelik inşası nasıl teslim edilmiştir?

4- Ülkemiz genelinde bu ihaleyi alacak liyakat sahibi firma yok mudur? Sarıdağ İnşaat firmasını diğerlerinden üstün tutan nitelikleri nelerdir? Listeler misiniz?

5- Sarıdağlar İnşaat’ın sahibi Ahmet Sarıdağ’ın Türkiye’de Helal Turizm Sertifikası alan ilk otel olan, “Muhafazakâr İslami Otel” sloganını kullanan Antalya’daki Adenya Otel’in sahibi olduğu, eski Kalkınma Bakanı AKP’li Cevdet Yılmaz’ın çocukluk arkadaşı olduğu, birçok bakan ve milletvekilinin de tatillerini Sarıdağ’ın İslami usullere göre hizmet veren otelinde geçirdiği belirtilmektedir. Sarıdağ İnşaat’a bu ihalelerin verilme sebebinin bu nitelikler olduğu iddiaları doğru mudur? Bu konuda kamuoyunu aydınlatır mısınız?

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Koç Holding'den 'dolandırıcılık' açıklaması AİHM'den ByLock davasında hak ihlali kararı: Türkiye tazminat ödeyecek Yasak tanımıyoruz, meydan bizimdir Ali Erbaş, Arapça soruyu anlamadı: Türkçeye çevrilmesini istedi AKP’nin Bilim Kurulu!