BirGün’ün satılık ASM haberi Meclis gündeminde

CHP’li Özcan Purçu, BirGün’ün gündeme getirdiği Ankara’da satışa çıkarılan ASM’yi Meclis gündemine taşıyarak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

HABER MERKEZİ

BirGün’ün “ASM de satılık!” başlığıyla duyurduğu haber CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu tarafından Meclis gündemine taşındı. Purçu, Aile Sağlığı Merkezine ilişkin soru önergesini, Sağlık Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sundu.

Purçu, kiralara uygulanan fahiş zamlar nedeniyle, özellikle aralık ve ocak aylarında kira sözleşmelerini yenilemek zorunda olan pek çok ASM’nin kapanmak ya da daha ücra köşelere taşınmak zorunda kalacağını ifade etti. Purçu, “Halkın ilk sağlık hizmetini aldığı; Birinci Basamak Sağlık Hizmeti veren, hastanelerdeki yükün önemli bölümünü azaltan ASM’lerimizin sorunlarına biran evvel çözüm üretilmesi gerekmektedir” dedi.

CHP’li Purçu’nun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yönelttiği sorular ise şu şekilde:

►Aile hekimlerinin kendi kiraladıkları ASM binalarının fahiş oranlarda artmasına yönelik bakanlık nezdinizde kira desteği çalışmanız mevcut mudur? Mevcutsa detayları nelerdir?
►Türkiye genelinde son 5 yıldır; yıllık olarak; kirasını ödeyemeyen ASM sayısı kaçtır?
►Türkiye genelinde son 5 yıldır; yıllık olarak; kirasını ödeyemediği için kapanan ASM sayısı kaçtır?
►İzmir ilinde son 5 yıldır; yıllık olarak; kirasını ödeyemeyen ASM sayısı kaçtır?
►İzmir ilinde son 5 yıldır; yıllık olarak; kirasını ödeyemediği için kapanan ASM sayısı kaçtır?
►Kamu hizmeti vermesine rağmen Özel mülklerde hizmet veren ASM’lerden alınan kira stopajı ödemesinin önüne geçilmesine yönelik bir çalışmanız mevcut mudur?
►Mali imkanları her geçen gün daha da zorlaşan aile hekimliklerinin kapanması durumunda hastaların hastanelere daha çok yığılma durumu dikkate alınmakta mıdır?”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi Merkez Bankası anketi: Piyasanın yıl sonu enflasyon ve dolar tahmini değişti İliç'te toprak altında kalan bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı İYİ Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu'ndan 60 milletvekili iddiası: Benim de gönlüm CHP'de 5 yıldır bekletiliyordu: İBB Meclisi’nden Ekrem İmamoğlu'na borçlanma onayı