BM Komiseri Volker Türk'ten Elon Musk'a tepki

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, iş insanı Elon Musk'ın sosyal medya platformu Twitter'da çalışan insan hakları birimi üyelerinin işine son vermesine tepki gösterdi.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, iş insanı Elon Musk'ın sosyal medya platformu Twitter'ı satın almasının ardından birçok işçiyi işten çıkarmasına tepki gösterdi.

Yazılı açıklamasında Türk, Musk'ın Twitter'ı satın aldıktan sonra insan hakları biriminin tüm üyelerinin işine son verilmesi ve yapay zeka biriminde iki kişi hariç herkesin işten çıkarılmasına değindi.

Türk, alınan kararların "cesaret verici bir başlangıç olmadığını" belirterek, "Twitter, iletişimimizi dönüştüren küresel devrimin bir parçasıdır fakat dijital şehir meydanımız ve Twitter'ın buradaki rolüne dair endişeler duyuyorum" ifadesini kullandı.

Twitter'ın da diğer bütün şirketler gibi insanlara verebileceği zararın farkına varması gerektiğini vurgulayan Türk, "Twitter, potansiyel zararlarını ele almak için harekete geçmeli ve ortak değerimiz olan insan haklarına saygı göstermelidir." değerlendirmesini yaptı.

Türk, "Twitter'ın yönetiminde insan haklarını merkeze alması" yönünde Musk'a çağrıda bulundu.

AA

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Çin'in dev radyo teleskobu 900'den fazla pulsar tespit etti Modem arayüzüne nasıl girilir? Türk Telekom, Twitter benzeri uygulamasını hizmete açtı Apple, tahtını Samsung'a kaptırdı OpenAI, ilk Asya ofisini Tokyo'da açtı