Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’tan Cengiz’e çağrı: Otel değil, çadır üret

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cengiz İnşaat’ın yapmak istediği otel projesinin ruhsat iptaline yönelik mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına tepki gösterdi. Mehmet Cengiz’e çağrıda bulunan Aras, “Gün Bodrum’da yeni bir lüks otel yapma günü değil, deprem bölgesindeki bez çadırların içinde yaşam mücadelesi veren vatandaşlarımız için konforlu çadırlar üretme günü” dedi.

BirGün EGE

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret’in Bodrum Cennet Koyu’nda yapmak istediği ‘Turizm Konaklama Tesisi’nin inşaatının ruhsat iptaline yönelik mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına tepki gösterdi.

Aras sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, konuya ilişkin itiraz yoluna başvurduklarını açıklayarak Mehmet Cengiz’e çağrıda bulundu.

Aras, "Cengiz İnşaat tarafından Gölköy Mahallemizde gerçekleştirilmek istenen projeye karşı aldığımız yürütmeyi durdurma kararının Muğla 1. İdare Mahkemesi tarafından kaldırılmasının ardından, Bodrum Belediyesi olarak; İzmir Bölge İdare Mahkemesi, Üçüncü İdari Dava Dairesi nezdinde itiraz yoluna başvurduk. Ayrıca buradan, Cengiz İnşaat yöneticilerine de bir çağrıda bulunmak istiyorum. Tarihinin en büyük deprem felaketini yaşayan, İstanbul depremi de kapısında olan ülkemizin an itibarıyla Bodrum'daki yeni bir lüks otele değil, İsveç tarafından Hatay'a bağışlanan ve tuvaletinden klimasına kadar her türlü insani ihtiyacı karşılayan 'Gerçek çadırlara' ihtiyacı var. Dolayısıyla gün, Bodrum'da yeni bir lüks otel yapma günü değil, deprem bölgesindeki bez çadırların içinde yaşam mücadelesi veren vatandaşlarımız için insanca yaşayabilecekleri konfordaki çadırları üretme günüdür çünkü acılı insanlarımız zorda. Çok zorda" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret’in Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Göl-Türkbükü mahallesinde yer alan Cennet Koyu’nda yapmak istediği ‘Turizm Konaklama Tesisi’ projesi için 6 Aralık 2022 tarihinde ‘çevresel etki değerlendirme (ÇED) gerekli değildir’ kararı verdi. Şirket Hazine'ye ait 678 bin metrekarelik araziye; 101 apart oda ve 83 süit oda olmak üzere toplam 184 oda yapmayı planlıyor. Projenin yapılacağı alan ise orman ve önemli doğa alanı içerisinde kalıyor. Proje alanı ikinci ve üçüncü sit derecesi içinde kalırken çevresinde birinci derece sit alanları bulunuyor. Mehmet Cengiz, Cennet Koyu için daha önce iki kez girişimde bulundu.

Fakat Danıştay, Hazine arazisinin özelleştirme kararını iki kez iptal etti. Öte yandan Cengiz İnşaat bu proje için dünyaca ünlü mücevher markası Bulgari ile anlaştığı kamuoyuna yansıdı. Yargı kararlarına rağmen Bodrum Belediyesi ise inşaata ruhsat verdi. 12 Aralık tarihinde onaylanan ruhsat sonrası 14 Aralık Çarşamba günü bölgede sondaj ve yol çalışması başlatıldı. Bölge halkının tepkileri sonrası ise Bodrum Belediyesi proje için verilen ruhsatı 8 Ocak 2023 tarihinde iptal etti. Proje ruhsatının iptal edilmesi sonrası şirket karara itirazda bulunarak dava açtı. Muğla 1. İdare Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme, inşaat ruhsatının iptal edilmesi hakkında ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verdi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Metin Altıok’un ismi Konak’ta yaşayacak Güllük Limanı’nın işletme hakkı 45 yıllığına satıldı Buca’da ‘Halk Buluşması’ Aytaç Kurt: Birinci görevim Datça’yı korumak Tunç Soyer'den veda buluşması: Maksimum potansiyelimle çalıştım