Boşanma aşamasında olduğu kadını bıçaklayan erkekten mahkemede tehdit!

Boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından 18 yerinden bıçaklanan kadın, mahkemede sanık tarafından tehdit edildi. Şiddet uygulayan Ahmet Çakır, ‘Yakınlarım hakkımı savunacak’ dedi. Duruşma eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

Kayseri'de boşanma aşamasındaki olduğu F.Ç’yi 18 yerinden bıçaklayarak ağır yaraladığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan Ahmet Çakır isim erkek savunmasında, "Ben bu kadın için 100 bin lira harcadım. Ben ceza alsam bile yakınlarım hakkımı savunacak" diyerek tehdit etti.

Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu yargılanan Ahmet Çakır ile F.Ç hazır bulundu.

Duruşma savcısı, cezai ehliyeti tam çıkan Çakır hakkında mütalaasını açıklanarak, 'eşi kasten öldürmeye teşebbüs etme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

DHA’da yer alan habere göre mahkemeye 10 sayfalık dilekçe sunan sanık Ahmet Çakır, kadını suçlayarak kendini savundu. Çakır, “Ben bu kadın için 100 bin lira harcadım. Ben ceza alsam bile yakınlarım hakkımı savunacak” diye konuştu.

Şiddete maruz kalan F.Ç, “Olay günü bana 5 bin liramı verdi. ‘Telefonu getiriyorum, 5 dakika bekle’ dedi. Yakamı tuttu. 18 yerimden bıçakladı. ‘Seni öldüreceğim, artık takatim kalmadı’ dedi. Bana iftira attı. Kendini aldattığımı iddia etti. Söylediği kimseyi tanımıyorum” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti sanığın raporunun tekrar alınması yönündeki talebini reddetti. Duruşma eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Olay, geçen yıl 24 Aralık'ta Melikgazi ilçesine bağlı İldem Fatih Mahallesi, Vatan 1 Sokak'ta meydana geldi. İşe gitmek için evden çıkan F.Ç., yaklaşık bir yıl önce evlendiği boşanma aşamasındaki Ahmet Çakır ile sokakta karşılaştı.

Çıkan tartışmada Ahmet Çakır, F.Ç’yi 18 bıçak darbesiyle ağır yaraladı. F.Ç hastaneye kaldırılırken, gözaltına alınan Ahmet Çakır çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

10 gün hastanede tedavi olan F.Ç. ise taburcu edildi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Siz misiniz tek adamın kararına itiraz eden? Baskı ve emek sömürüsü iç içe 1 Mayıs’a giderken: Eşit ve güvenceli hayat istiyoruz Kadın - yaşlılık - sınıf mücadelesi: Kesişen yollarımız ‘Önce yaraladılar sonra saldırdılar’