Böyle gelen adalete inancım kalmadı

Ege Üniversitesi yerleşkesinde Sezen Zambak’a çarparak ölümüne neden olan traktör sürücüsü Vehbi B.’nin 2 yıl 11 aylık hapis cezası onandı. Karara tepkili olan Baba Metin Zambak, kızının katilinin 1 gün bile cezaevine girmediğini belirterek, adalete inancının kalmadığını söyledi.

BERKAY SAĞOL

Ege Üniversitesi’nde, 2019 yılının eylül ayında okulun eski mezunlarından olan Sezen Zambak’a çarparak ölümüne sebep olan traktör sürücüsü Vehbi B.’ye verilen 2 yıl 11 aylık hapis cezası onaylandı. Baba Metin Zambak ise karara tepki gösterirken, sanığa verilen hapis cezasının 5 yılın altında olması nedeniyle kararın kesinleştiği belirtildi.

Zambak ailesi, Sezen’in vefatından sonra küçük kızlarının Kafkas Üniversitesi’ni kazanmasıyla, onu yalnız bırakmak istemeyerek ailecek Kars’a taşındı. Küçük kızının hep yanında olmak istediklerini belirten Metin Zambak, “Davamız sona erdi o yüzden küçük kızımızın bir an olsun yanından ayrılmak istemiyoruz” dedi.

Kızı Sezen Zambak’ın davasında 2 yıl boyunca adalet arayışını sürdüren Zambak, “Karardan memnun değilim. Mahkemenin düzgün bir yargılama yaptığına inanmıyorum. Mahkeme heyeti bu dosyanın en önemli delili olan kamera kayıtlarını bile izlemedi. Sanığın yalan söylediği belli olmasına rağmen kızımın katili 1 gün bile cezaevine girmedi” diye konuştu.

SANIK YALAN SÖYLEDİ

Zambak şunları söyledi: “Sanık önce kızımı kaldırımda gördüğünü söylüyor. Ama kaldırımda görmesine imkân yok çünkü açısı uygun değil. Sonra da ‘Gördüm ama karşıya geçmeyeceğini düşündüm’ dedi ve mahkeme bunu kabul etti. Hâkim ‘Neye göre bunu düşündün?’ diye sormadı bile. Oysaki görüntülerde çok net görülüyor. Sezen’i gördüğünde kızım yolun ortasını geçmiş. Ben defalarca kalbime taş basıp o görüntüleri kaza anını izledim. Mahkeme bir kere bile izlemedi. Sanığın yalan söylediği çok açık. Bu adama ‘Madem gördün, neden durmadın. Bak görüntülerde de açıkça görünüyor ki çarptığın kız yolun ortasını geçtiği halde, üstelik hareket halinde iken ve tamamen senin görüş alanında iken yola bakmaktan vazgeçip, arkana dönmeyi tercih ettin’ diye neden sorulmadı?”

Adalete inancının kalmadığını vurgulayan Zambak, “Kızımı öldüren adam 2 yıl 11 ay ceza aldı. Sadece siciline işlendi. Onun dışında başka hiçbir yaptırımı olmadı. İtiraz dilekçelerimizi gönderdik o da reddedildi. Bizim için dava sona erdi. Şimdi benden adalete güvenmem, inanmam isteniyor öyle mi? Hangi adalete? Bu karar burada benim elimi kolumu bağladı evet. Ama, ama, mizanda, o yüce mahkemede, bizzat kendisinin de şahit olduğu Hakimin önünde hesaplaşacağız efendiler. O günü sabırsızlıkla bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
‘Önce yaraladılar sonra saldırdılar’ Bolu'da bir erkek, evli olduğu kadını ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü Saldırıya uğrayan trans kadın Açelya: Ölüyoruz, kimsenin umurunda değil Maraş'ta bir erkek evli olduğu Emine'yi silahla vurarak katletti Antalya'da kadın cinayeti: Boşanma dilekçesini geri çekti, bir gün sonra katledildi!