Bu kez hedefte Cemevi Başkanı var

Ankara’da cemevlerine yapılan saldırının ardından bu kez İstanbul’da Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş saldırıya uğradı. Aleviler yaptıkları açıklamada “Saldırganların bir an önce hesap vermesini bekliyoruz” dedi.

Ankara’da cemevlerine yapılan organize saldırının ardından bir yenisi İstanbul’da gerçekleşti. Alevi Vakıfları Federasyonu (AVF) İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, evinin önünde saldırıya uğradı.

Saldırıyı AVF Başkanı Haydar Baki Doğan, sosyal medya hesabından duyurdu. Doğan, “Federasyonumuz 2. Başkanı, Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş evinin önünde kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğradı. Genel sağlık durumu iyi olan Selami Başkanımıza geçmiş olsun diyor, faillerin bir an evvel bulunmasını temenni ediyoruz" dedi.

Saldırıya ilişkin bir açıklama da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat tarafından yapıldı. Polat, “Kartal Cemevi Vakfı Başkanı sevgili Selami Sarıtaş’a yapılmış alçakça bir saldırı olduğunu ailesi ile görüşerek teyit ettim. Son derece nazik kişiliğe sahip sevgili Selami Sarıtaş’a yapılmış bu saldırıyı kınıyorum. Kendisi ile dayanışma için yanına geçiyorum" ifadelerini kullandı.

Geçmiş olsun mesajı yayımlayan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de, “Muharrem ayında birlik ve beraberliğimize kast edenleri şiddetle kınıyor, saldırganların bir an önce adalet önünde hesap vermesini diliyorum” dedi.

Alevi Vakıfları Federasyonu (AVF) tarafından saldırıya yönelik Kartal Cemevi’nde basın açıklaması gerçekleştirildi. AVF Başkanı Haydar Baki Doğan, “Ülkemizin son zamanlarda içine çekilmeye çalışıldığı bu bulanık ve karanlık çağrıştırıcı dönemin farkındayız. Alevi kurumlarını sindirmeye, korkutmaya yönelik bu tür saldırıları kınıyoruz” diye konuştu. Siyasi parti liderlerine seslenen Doğan, “Tüm siyasi parti liderlerine ve halkımıza muharrem oruçlarının tutulduğu, lokmaların paylaşıldığı bu matem günlerimizde ülkemizin içine çekilmeye çalışıldığı bu kaosa karşı birlik, beraberlik mesajlarının verilmesi amacıyla 3 bine yakın cemevimizin kapısının sonuna kadar açık olduğunu vurguluyor ve sizleri muharrem lokmamızı paylaşmaya davet ediyoruz” dedi.

Ankara’daki Şah-ı Merdan Cemevi, Batıkent Serçeşme Cemevi, Tuzluçayır Ana Fatma Cemevi, Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı ve Gökçebel Köy Derneği’ne, 30 Temmuz günü peş peşe saldırı gerçekleştirilmişti. Saldırılarla ilgili soruşturmada gözaltına alınan 3 kişiden 1'i tutuklanmış, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor Bilal Erdoğan ile Mustafa Varank arasında ıstakoz ‘goyguyu’ Ne rota ne de ortak değiştirebilir HDP’lilere hakaret eden Nedim Şener’e ceza AKP’den CHP’ye geçmişti: Bin 300 nüfuslu Mazgirt'te 45 milyon TL borç bırakıldı