Bülent Arınç: Benim gördüğüm enflasyon TÜİK’e benzemiyor

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, yaşanan yüksek enflasyona ilişkin "Hayat pahalılığı bütün kitleleri üzecek noktaya ulaştı. Çarşı pazara gidiyorum. Benim gördüğüm enflasyon TÜİK’e benzemiyor" dedi.

Eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişaret Kurulu (YİK) ve eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, "Hayat pahalılığı bütün kitleleri üzecek noktaya ulaştı. Çarşı pazara gidiyorum. Benim gördüğüm enflasyon TÜİK’e benzemiyor. Ben yaşadığımı söylerim" dedi.

Arınç, “Bir sorun elle tutulur, gözle görülür hale gelmiş ise TÜİK rakamlarına ne de başka bir şeye ihtiyaç var” diye konuştu.

ABC Gazetesi’nden Ömer Şahin’e açıklamalarda bulunan Arınç, özetle şunları söyledi:

"Hayat pahalılığı bütün kitleleri üzecek noktaya ulaştı. En az 2 sene evvel, ‘böyle bir sıkıntı var, hükümetimiz derhal tedbir almalı, bunu görmemek, inkar etmek veya basit görmek doğru değil’ demiştim. Bunu bütün içtenliğimle söyledim. Çünkü ben halkın içinde yaşıyorum. Sadece kendi bölgemde değil Türkiye’den gelen herkesin uğrak yerindeyim. Herkesin gidişattan sıkıntı, endişe duyduğunu görüyor, dinliyorum. Çarşı pazara gidiyorum. Markete bazen yalnız bazen eşimle gidiyorum. Benim gördüğüm enflasyon TÜİK’e benzemiyor. Bence bu rakamlara boğulmamak lazım. Bir sorun elle tutulur, gözle görülür hale gelmiş ise TÜİK rakamlarına ne de başka bir şeye ihtiyaç var. Onlar ekonomik gösterge için önemlidir tabi. Ben yaşadığımı söylerim."

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

Arınç olası erken seçim ile ilgili ise; "Seçimi tam gününde yapmak Allah’ın emri değil, 3,5 ay öncesine de alınır. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kendisi için gerekli gördüğü süre zannediyorum iki, üç aydır. O süreye dikkat edilerek seçim her zaman erkene alınabilir" ifadelerini kullandı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi Bakan Şimşek: Halkı ikna etmemiz gerekiyor Dünya Bankası'ndan alınan kredide 'mülteci' şartı: CHP tepki gösterdi Merkez Bankası anketi: Piyasanın yıl sonu enflasyon ve dolar tahmini değişti Bakan Bayraktar yanıtladı: Doğalgaz ve elektriğe zam yapılacak mı?