Ceylan’ın ‘Kuru Otlar Üstüne’si iki ülkeye satıldı

Emrah KOLUKISA

Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes’da Altın Palmiye için yarışan son filmi “Kuru Otlar Üstüne” Cannes’da gösterildikten hemen sonra uluslararası alıcıların ilgisiyle karşılaştı. Screen Daily’nin haberine göre Picturehouse Entertainment filmin İngiltere ve İrlanda vizyon haklarını satın aldı. 

Picturehouse Entertainment’ın yetkili isimlerinden Clare Binns “Bizim için çağdaş sinemanın en büyük ‘auteur’lerinden biri olan Nuri Bilge Ceylan ile ilk kez çalışmak büyük bir ayrıcalık. Filmin keskin zekasından ve görsel ustalığından çok etkilendik ve bu hayati önemdeki eseri Birleşik Kırallık’ta izleyiciye ulaştırmak için sabırsızlanıyoruz” dedi. 

Doğu’da mecburi hizmetini yapan bir öğretmenin yaşadıklarına odaklanan “Kuru Otlar Üstüne” Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes’da yarışan 7. filmi oldu. Daha önce Altın Palmiye dahil Cannes’da toplam 6 ödül alan yönetmen festivalin gedikli sinemacıları arasına girdi ve hemen her filmi uluslararası alıcılar tarafından satın alınarak sayısız ülkede vizyona çıktı. 

Screen Daily’nin özel haberinde ayrıca filmin ortak yapımcılarından olan Fransa’dan Arte France Cinema ve İsveç’ten Film i Vast’ın geçen yıl Altın Palmiye’yi alan Ruben Östlund imzalı “Hüzün Üçgeni” adlı filmin de ortak yapımcıları oluşu da ilginç bir tesadüf olarak vurgulanıyor. Bilindiği üzere Ruben Östlund bu yılki Altın Palmiye jürisinin de başkanı aynı zamanda. Bakalım 27 Mayıs’ta yapılacak ödül töreninde Ceylan ödül koleksiyonuna bir yenisini ekleyecek mi? 

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Cem Yılmaz öfkelendi: “Bir-iki gerizekalı kendine eğlence bulmuş” Bölünmüş bir ABD’deyiz Yokluğunun 8’inci senesinde Özdemiroğlu Vampirlikte son nokta! Oyuncu Sevda Ferdağ hayatını kaybetti