CHP’den E.C.A Serel işçilerine destek: "Sendikal hak gasp edilemez"

CHP Manisa İl Başkanlığı, E.C.A. Serel Seramik’te sendikaya üye oldukları için işten çıkartılan işçileri ziyaret etti. CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban yaptığı açıklamada, "İşçilerimizin elinden sendikal hakkı kimse alamaz ve gasp edemez" dedi.

BİRGÜN EGE

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Elginkan Holding bünyesindeki E.C.A. Serel Seramik fabrikasında, üye oldukları Çimse-İş'ten istifa ederek Kristal-İş Sendikası’na geçtikleri için işten atılan işçiler eylemlerini sürdürüyor. 15 işçinin işten çıkarıldığı fabrikanın işçilerine destek amacıyla CHP Manisa İl Başkanlığı, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, işçilerin Anayasal haklarından biri olan sendika seçme haklarına değinirken işçi sınıfının bu şekilde tehdit edilemeyeceğini dile getirdi. Balaban, “Hakları, emekleri, onurları için direnen Serel işçilerimizin yanındayız. Tek bir amacımız var. Emeğin sesini duyurmak. Anayasal hakları olan sendika mücadelesinde Serel işçilerimize destek veriyoruz. Yaklaşık bir haftadır Serel işçilerimiz direniyor. Amacımız siyaset değil. Emeğin en yüce değer olduğu bilinciyle Serel işçilerin haklarını almalarını sağlamak. Her türlü sendikaya saygılıyız. Her türlü sendikanın emek mücadelesine katkı sağlamak için gayret gösteriyoruz” dedi.

Balaban sözlerine şunları ekledi: “Asla a veya b sendikası demiyoruz. Bizim sendikalardan yana bir taraf olma durumumuz yok. Biz şunu diyoruz; işçiler özgürce istediği sendikayı seçme hakları Anayasal bir haktır ve bu hakları elinden alınamaz. Bu nedenle Serel işçilerimiz olmak üzere tüm işçilerimizin bu haklarını destekliyoruz. İşçilerimizin elinden sendikal hakkı kimse alamaz ve gasp edemez. İşçi sınıfını tehdit ederek, polemiğe girerek, fabrikayı kapatarak, ‘İşinize son veririm’ diyerek bu iş çözülmez. Bu iş işçilerle anlaşılarak çözülür. Biz bu uzlaşmanın destekçisi olacağız.”

'SENDİKA HAKKIMIZ TANINSIN, KARARLIYIZ'

Serel işçilerinden Mehmet Pürçek ise, 8 yıldır fabrikada çalıştığını ancak sendika mücadelesi çerçevesinde işten çıkartıldığını ifade ederek, “Biz sendika seçme özgürlüğümüzün tanınmasını istedik. Ben şuan 25. maddeden işten çıkarıldım, zor süreç ancak birlik olduğumuz sürece yıkılmayacağımızın farkındayız. Bunu da net bir şekilde gösteriyoruz. Sendika hakkımız tanınsın, kararlıyız” diye konuştu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Ege'nin ünlü gazozları Helil Kınay: En önemli projem işsizlik ve yoksullukla mücadele olacak CHP Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Mehmet Türkmen: Belediye gelirlerini artıracağız Metin Altıok’un ismi Konak’ta yaşayacak Dumanı lekesiz biri...