CHP'den 'Jeremy Rifkin' açıklaması: En yetkin danışmanlardan birisi

CHP'li Özgür Özel, Jeremy Rifkin'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olmasıyla ilgili "Rifkin, Almanya'daki endüstriye dayalı ve istihdam yaratan en yetkin danışmanlardan birisi" ifadelerini kullandı. Özel ayrıca Kılıçdaroğlu'nun Almanya seyahatinin aralık ayı içerisinde yapılacağını bildirdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

TÜRK-İŞ'in 4 kişilik bir aile için açlık sınırını 7 bin 786 lira; yoksulluk sınırını 25 bin 365 lira olarak açıkladığını aktaran Özgür Özel, bu rakamlar ışığında TÜRK-İŞ'i ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nı izleyeceklerini söyledi.

EYT ile ilgili AKP Grup Başkanvekillerinin ayrı ayrı tarihler vererek, EYT sorunun 2022 sonuna kadar çözülmesine ilişkin söz verdiklerini dile getiren Özel, EYT ile ilgili TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşleri Komisyonunu dün saat 15.00 için toplantıya çağırdıklarını bildirdi.

İYİ Parti ve HDP'nin de aynı tarih ve saat için toplantı çağrısında bulunduğunu kaydeden Özel, Komisyon Başkanı Recep Akdağ’ın, çağrılara yanıt vermediğini söyledi. Özel, "Yıllarca Sağlık Bakanlığı yapmış, bugün komisyon başkanlığı görevini yürüten birinin bu kadar açık içtüzük ihlali, bu kadar açık Anayasa ihlalini milletimize ve bütün EYT’lilere şikayet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

JEREMY RİFKİN AÇIKLAMASI

Özel, bir gazetecinin, Jeremy Rifkin'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olmasıyla ilgili sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Jeremy Rifkin, Genel Başkan danışmanı ve bundan son derece memnunuz. Kendisi o çok beğendikleri Angela Merkel'in endüstride danışmanıydı. 'İlim Çin'de de olsa gidin alın' denmiş. Amerika'da teknolojiyi, İngiltere'de finansı, Alman sisteminden de endüstri ve istihdamı alan yeni bir model... Cenazemiz oldu, Almanya'ya gidilip bu sunum yapılacaktı. Almanya seyahati aralık ayı içerisinde yapılacak.

Rifkin, Almanya'daki endüstriye dayalı ve istihdam yaratan en yetkin danışmanlardan birisi. Jeremy Rifkin Merkel'e danışmanlık yapsın, Merkel dünyanın en pahalı makam arabalarını yapsın, Erdoğan'a satsın, o da fakir fukaranın parasıyla o arabada caka satsın, siz buna razısınız. Biz diyoruz ki Jeremy Rifkin gelsin bizde çalışsın, arabanın en güzelini, telefonun en güzelini, fabrikanın en gelişmişini o tecrübeyle yapsın. Buna mı itirazınız var? 'İlim Çin'de de olsa alın' diyen Peygamber'in ümmeti olmakla övünenler böyle mi anlamışlar Peygamber'in onlara yaptığı öğüdü."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
KKM’nin ağır faturası rekor zarara yol açtı AKP seçimi kaybetti, şatafat ortaya çıktı: Sancaktepe Belediyesi'nde 'küçük saray' görüntülendi! 2 akrep yiyen kişi hayatını kaybetti Özgür Demirtaş'tan kendisine 'gerizekalı' diyen Hakan Ural'a yanıt CHP heyeti, Kepez Belediye Başkanı'nı cezaevinde ziyaret etti